Auriga uuel omanikul on keskusega suured plaanid (16)

MAIDU LEMPU: „Olen edaspidi n-ö taustajõud,“ ütleb Auriga endine omanik, kelle jaoks on oluline, et Auriga areneb edasi ning asjad liiguvad. Foto: Tambet Allik

MAIDU LEMPU: „Olen edaspidi n-ö taustajõud,“ ütleb Auriga endine omanik, kelle jaoks on oluline, et Auriga areneb edasi ning asjad liiguvad.
Foto: Tambet Allik

Maidu Lempult Auriga kaubanduskeskuse ostnud tuntud välisinvestorite vahendaja Zenith Capital Management plaanib täiendada veidi keskuse kontseptsiooni. Senine omanik jääb keskusega seotuks halduspoolelt.

Auriga kaubanduskeskuse omandanud ettevõtte ja Zenith Capital Management’i juhatuse liige Kristel Meos rääkis, et nende plaan on tugevdada keskuse liidripositsiooni regioonis.

Eesmärk on, et nii kohalik keskuse külastaja kui ka turist saaksid sealt vajalikud kaubad ja teenused, samuti, et ostjal ja ta perel oleks huvitav keskuses aega veeta. „Selleks plaanime küll perspektiivis ümberkorraldusi, kuid seda kindlasti koostöös olemasolevate üürnike ja senise Auriga haldusmeeskonnaga,“ kinnitas Meos.

Uus omanik näeb Kristel Meose sõnul keskuses potentsiaali kasvatada toitlustuse osakaalu, samuti on seal kindlasti ruumi rõivakaupadele. Mõtteid on aga Auriga tuleviku osas veel. „Oleme mitmete potentsiaalsete üürnikega läbirääkimistes,“ kinnitas Meos, lisades, et täpsemast kontseptsiooni muutmisest saavad nad rääkida tõenäoliselt sügisel.

Keskuse senine omanik Maidu Lempu tõdes, et paneb edaspidi rõhu oma teistele ettevõtetele. Tuleviku osas ei osanud ta lähemalt veel kommentaare anda. „Mõtteid on palju,“ nentis ta.

Mis puudutab koostööd kaubanduskeskuse uue omanikuga, siis Lempu kinnitusel jätkab senine meeskond keskuses halduspoolel. Selle jaoks on loodud Auriga Halduse OÜ. Lempu tõdes, et tema roll on edaspidi väiksem: „Olen edaspidi n-ö taustajõud.“ Tema jaoks on oluline, et Auriga areneb edasi ning asjad liiguvad.

Zenith Capital Management on varade juhtimise ja finantsnõustamise ettevõte, mis tegeleb varakate eraisikute, nende perekondade ja eraomandis olevate äriühingute finantsasjade korraldamise, struktureerimise ja isiklike vajadustega.

Nende kliendid on nii kohalikud kui ka välismaalased ning ettevõtte tegevusvaldkondade hulka kuuluvad nt kinnisvara juhtimine, ettevõtete rahastamine ja ärinõustamine.

Äripäeva andmeil on Zenith Capital Management tuntud vene investorite vahendaja Eestisse. Ajaleht on toonud välja, et väliskliente on neil eelkõige SRÜ riikidest, Venemaalt ja Ukrainast. Samas on Meos rääkinud varem ajalehele, et Vene investorite huvi Eesti vastu on kasvanud idanaabrite poliitilise ebastabiilsuse tõttu, mistõttu soovitakse riske hajutada.

Enamasti on investoriks ettevõtja, kes soovib põhilise kapitali tootluse kätte saada enda kontrolli all olevast ettevõttest. Huvi tuntakse stabiilsete, samas regulaarset rahavoogu pakkuvate investeerimisvõimaluste vastu.
Zenith Capital Managementiga seotud Vene kapitali ärikinnisvara tehingute seas on olnud nt Tallinnas asuva De la Gardie kaubamaja ning Sõpruse kino müük.

Saare maakonnas oli üks suuremaid Vene kapitalil põhinevaid kinnisvaratehinguid mullu, kui ettevõtja Toomas Leis müüs Tõlluste mõisa ühes selle juurde kuuluvate kinnistutega. Kompleks oli toona müügis 575 000 euroga.

Print Friendly, PDF & Email