Kaali Järvekontserdil astub üles Anne Veski (1)

22. augustil Kaali meteoriidikraatris toimuval järvekontserdil esineb sel aastal popdiiva Anne Veski.

Kaali järvekontsertide korraldaja Alver Sagur ütles Saarte Häälele, et alustas läbirääkimisi kuulsa lauljannaga rohkem kui pool aastat tagasi. „Ta on ju meil diiva ning esinemiskalender tihe,“ märkis Sagur. Anne Veski oli aga Kaali järvel toimuvatest toredatest kontsertidest Saguri sõnul juba varemgi kuulnud ja nii saadigi kaubale.

Artisti või artistide valikul lähtutakse Saguri sõnul eelkõige publikust ja ka sellest, kes võiks järvega hästi kokku sobida. Ta selgitas, et aastate jooksul on tekkinud üsna kindel publik, kes alati kohal on. Samuti mõeldakse kontserti korraldades valgusefektidele. Nimelt alustatakse päikeseloojangul ja lõpetatakse siis, kui juba pimedaks on läinud. Nii tekib müstiline õhkkond müstilises paigas. Kokku kestab kontsert umbes poolteist tundi.

Nagu varasematelgi aastatel, asub artist järve keskel oleval laval ja publik seab ennast sisse ümber järve. „Tavaliselt oleme kohapeal jaganud ka istematte, aga inimestel on üldiselt tekk ja matt endal kaasas,“ märkis Sagur ja lisas: „Järve pervel on hea istuda ja kui on ilus suveõhtu, siis mida veel tahta.“ Akustika on meteoriidikraatris samuti suurepärane, kiitis korraldaja, kuid märkis, et vastav helitehnika veetakse muidugi ka kohale.

Kui palju inimesi võiks kontserti kuulama tulla, on Saguri sõnul väga raske prognoosida: „Rahvast tuleb täpselt nii palju, nagu tuleb.“ Arvuliselt peaks see olema juba kaheteistkümnes järvekontsert.

Üle-eelmisel aastal pidi järvekontsert peaaegu ära jääma, kuna keskkonnaamet loobus esialgu loa andmisest. Korraldaja ei olnud toona keskkonnaameti hinnangul piisavalt hästi kirjeldanud, kuidas tagatakse kraatri servadel kasvavate kaitsealuste liikide säästmine. Lõpuks ikkagi luba saadi. Sagur kinnitas, et sel aastal on luba ja ka vastavad ettekirjutused, kus publik võib olla, kus mitte, olemas. „Piirame seda, kuhu võib minna ja kuhu mitte,“ sõnas Sagur ja lisas: „Ma usun, et alati on võimalik olukord mõistlikult ära lahendada.“

Print Friendly, PDF & Email