Hunnik sodi kraavipervel (13)

Järjekordselt sokutati Kudjapel salaja tee äärde maha üks suurem prügihunnik. Seekord tegutses jultunud risustaja Kuressaare linna serval olevate elumajade läheduses. Raske on aru saada inimese tegevusest, kes selle asemel, et praht mõne kilomeetri kaugusel asuvasse jäätmejaama viia, puistab selle tänava äärde.

Linnas on kõik majapidamised sõlminud jäätmeveolepingu ja nende prügikaste tühjendatakse regulaarselt. Kui tõesti tekib näiteks remondi käigus rohkem prügi, saab tellida prügiveoks lisareise või sodi ise jäätmejaama ära anda. Selle eest tuleb maksta, kuid kulu tekitab ka suure koguse prügi metsa alla viimine. Sellekski on vaja kas veokit või autot ja järelkäru. Vaevalt et pahalane sellise kuhja seljas metsa kandis.

Antud juhul on suur tõenäosus tegija tabamiseks, sest koos olmejäätmetega sattusid metsa ka isikuandmeid sisaldavad dokumendid. Loodetavasti ei piirdu omavalitsus vaid temalt kahju sisse nõudmisega vaid avalikustab ka tegija nime, sest avalikustamine on tunduvalt mõjusam kui trahv.

Print Friendly, PDF & Email