Turult saab maitsvat soolakurki

Turult saab maitsvat soolakurkiNädalast nädalasse muutuvad Kuressaare turuletid aina mitmekesisemaks. Kuigi juba kaks nädalat on turul domineerivamaks kaubaks sügissaadused, leiab siit veel ka pisut maasikaid.

Kõige odavama maasika kilo maksab praegu turul neli eurot, kõige kallimad aga seitse eurot. Kes maasikaid kilode viisi osta ei soovi ja tahab vaid suu magusaks teha, võib topsi marju endale soetada kolme euro eest.

Küüslauk maksab kümme, sibul aga kolm eurot kilo. Värske herne hind on jäänud võrreldes eelmise nädalaga püsima, kilohinnaks endiselt neli eurot. Kõige odavama kartuli kilohind on aga 50 senti alanenud ja nüüd on see vaid üks euro.

Lisaks vaarikatele, mille kilo maksab neli eurot, on lettidele juurde tulnud veel mustad sõstrad ning tikrid. Sõstra kilohind on 3.50 eurot, topsitäie tikreid saab 1.50 euro eest. Metsasaadustest on letil endiselt veel pisut metsmaasikaid, kuid ohtrasti erinevates suurustes karpides kukeseeni ning mustikaid. Väike karp mustikaid maksab 2.50, suur 5 eurot.

Üks turulett aga paistab juba kaugelt silma– sellel on müügil erinevaid kauneid aialilli, nende vahel värsket piparmünti ning kärjemett. Endiselt on müügil värsket soolakurki. Pärast seda, kui kurgimüüja Magda Veskinõmm (fotol) jõudis just kurta unise ja vihmase ilma tõttu väheste ostjate üle, ilmus leti manu äkitselt mitu inimest, kes kõik soolakurgi ostmisest huvitatud.

Üheks ostjaks oli Rick Lukas, kes palus endale vaid ühe kurgi. “Lõunasöögiks,” selgitas ta ning pärast esimest kurgiampsu ilmus mehe näole naeratus: “Väga maitsev!”

Soolakurk maksab turul kuus eurot, värske kurk aga täpselt poole vähem – kolm eurot kilo.

Print Friendly, PDF & Email