Lõunamaiste keelpillide nelik Kuressaare linnuses

Lõunamaiste keelpillide nelik Kuressaare linnusesTäna õhtul kell 19 toimub ajaloolises Kuressaare linnuses XXI Kuressaare Kammermuusika Päevade teine kontsert. Esmakordselt festivali ajaloos on võimalus kuulata mandoliinikvartetti. Ansambel Classica Pizzicata Itaaliast propageerib läbi kauni ja põneva kontserdikava mandoliini kui üht Itaalia olulisimat muusikainstrumenti läbi sajandite. Täna õhtul ettekantav muusika on põnev läbilõige Itaalia muusikast,Keskajast 18. sajandini ning kätkeb endas nii otseselt mandoliinirepertuaari, instrumentaalversioone keskaegsetest “hittidest”, kui ka nt helilooja Teodoro Cottrau poolt 19. sajandil seatud rütmikat rahvalaulu Tarantellat.

Classica Pizzicata ansambel koosneb neljast tulihingelisest mandoliinifännist: nii Fabio Gallucci (mandoliin), Francesco Fusco (mandoliin), Marcello Gentile (mandotšello) kui Antonello Paliotti (kitarr) on rahvusvahelisel tasemel tunnustatud professionaalid, kes on pühendanud end Itaalia mandoliinimuusika-traditsiooni jätkamisele ja selle populariseerimisele erinevates maailma paikades.

Esinemine XXI Kuressaare Kammermuusika Päevadel on ühtlasi Classica Pizzicata debüütesinemine Eestis üldse.

Kristi Hinsberg

Print Friendly, PDF & Email