Ain Anger – Saaremaalt Viini (1)

Foto: Anni Viskus

Foto: Anni Viskus

“Kui juba lasteaias, koolis või karjas käies laulsin, oli see midagi väga orgaanilist, tavalist, argipäevast, mis käis igapäevaeluga kokku,” räägib laulmise juurde jõudmisest Kihelkonna vallast pärit ooperilaulja Ain Anger (44), maailmakuulsa Viini Staatsoper’i solist, kes on sagedane külaline teisteski maailma tähtsamates ooperimajades ja kontserdilavadel.

Kui raske on Viini jõuda?

See on tegelikult lihtne Tuleb lihtsalt tahta, teha õigeid otsuseid ja nii võib ükskõik mida saavutada. Kuidas saada ajakirjanikuks? Lihtsalt tahad seda. Hakkad õppima ja tegema, sead endale eesmärgid ja täidad need. Lauljatega on samamoodi.

Kui varakult teil kirg laulmise vastu tekkis?

Ei saa öelda, et seda saaks algusest peale kireks nimetada, see lihtsalt aja jooksul tekkis.
Mu ema on ju ka kogu aeg laulnud ja sealt on see ilmselt tulnud. Kas see on kirg või miski muu, mis inimestes laulmise soovi tekitab? See on ju lihtsalt emotsioon ja läbi muusika on seda kõige lihtsam väljendada. Palju raskem on võtta lõuend ette ja selle peal oma emotsioone väljendada. Aga minu arvates on muusika see kõige vahetum ja mõjuvam vahend.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email