Saarlased esinevad Saksamaal uue laevaliini avamisel

19. augustil Saksamaal toimuval Cuxhaveni-Brunsbütteli laevaliini avamisel esinevad ka saarlased.

Ülesastujate hulgas on Orissaare kultuurimaja noorte segarühm Viirelind Anne Keerdi juhatusel. Noored tantsijad saavad oma tantsuoskust näidata nii laevadel kui ka Cuxhaveni ja Brunsbütteli liini avamise puhul peetavatel rahvapidudel. Tantsurühma saadab akordionil ja loob meelolu rahvalike pillilugudega Reet Lõugas.

Orissaare kultuurimaja juhataja ja Viirelinnu mänedžeri Anu Viljaste sõnutsi on see tantsurühma jaoks suur ja põnev ettevõtmine. Saksamaale läheb viis tantsupaari ehk kümme tantsijat. “Meil on kümmekond tantsu, et oleks piisav valik. Eesti folkloorsed tantsud kõik ilusti, kaerajaanid ja muud on kavas sees,” märkis Viljaste.

Ülesastumisi Saksamaal oodatakse väga ja tehakse selleks hoogsalt juba ka tantsutrenni. “See on nii suur ja teistmoodi väljakutse. Juba see on suur asi, et meid kutsuti, sest Saaremaal on ju palju häid rühmi,” sõnas Anu Viljaste. “See on meile tunnustus ja samas hästi suur vastutus.”

Mitu ülesastumist Viirelinnul täpsemalt kavas on, Anu Viljaste sõnul alles selgub, ent 19. august peaks kõigi ootuste kohaselt igati tihe päev tulema. “Tahame olla viimase peal!” kinnitas ta.

Laevade ristimis- ja avatseremooniale järgneval pidulikul vastuvõtul teevad aga muusikat Teele Viira, Mai Agan, Ain Agan ja Martin Petermann.

Print Friendly, PDF & Email