Ooperikohvikus allkirjastati leping Poola ooperiteatriga

OTSE-EETRIS: Saatejuht Tõnis Kipper vestleb ooperikohvikus noore saarlasest tenori Heldur Harry Põldaga. Foto: Irina Mägi

OTSE-EETRIS: Saatejuht Tõnis Kipper vestleb ooperikohvikus noore saarlasest tenori Heldur Harry Põldaga. Foto: Irina Mägi

Eesti Kontserdi juhatuse liige Jüri Leiten ja Wrocławi ooperiteatri esindaja Anna Leniart allkirjastasid eile Arensburgi hotelli sisehoovis koostöölepingu tuleval aastal toimuvateks üheksandateks Saaremaa ooperipäevadeks.

Jüri Leiteni sõnul on neil Wrocławi ooperiteatriga väga vedanud: “Meil on väga hea, suisa üliprofessionaalne koostööpartner suurte, pikkade ajalooliste traditsioonidega.”

Leiten tõdes, et Wrocławi ooperiteatri juht Ewa Michnik ei saanud küll ise Kuressaarde sõita, kuid on kindlasti kohal järgmisel aastal. Lisaks sellele, et eile allkirjastati koostööleping, on tegelikult juba üksikasjalikult teada ka järgmise aasta programm.

Tuleva aasta etendustele saab pileteid osta lossihoovis asuvast telgist, mis on avatud pühapäevani. Eesti Kontserdi meediajuht Lauri Aav märkis, et eelmisel aastal osteti lossihoovist tänavusteks ooperipäevadeks umbes 3000 piletit, mistõttu ei tasu huvilistel piletite soetamisega liialt venitada.

Ooperikohvikus ei keskendutud aga ainult tulevasele aastale, vaid räägiti ka käesolevast. Teatro di Milano juht Carlo Pesta sõnas, et Eestisse tuli kogu 125-liikmeline trupp suurepäraste emotsioonidega, tuues endaga kaasa suve. Õige kuumaks tõotab aga minna täna, kui itaallased astuvad üles esimese ooperietendusega “Rigoletto”. Kogu programmi kohta ütles Pesta, et koostöös Arne Miku ja Jüri Leiteniga valiti välja ooperid, mis presenteeriksid kõige paremini klassikalist itaalia ooperit.

Saarte Häälele rääkis Pesta, et läbirääkimiste algul tundus kõik olevat veel justkui õhulossi staatuses. Kui ta aga Kuressaarde saabus ja ooperimaja nägi, oli ta positiivselt üllatunud. “Võrreldes teiste maadega on administratiivne tegevus ja meeskonna töö väga heal ja kõrgel tasemel,” kinnitas Pesta ja lisas, et professionaalsest koostööst on saanud selle aja jooksul tugev sõprussuhe. “Need kaks asja kokku panna ja saabki fantastilise tulemuse,” märkis Pesta.

Suurem osa itaallastest saabus Kuressaarde üleeile, Pesta aga juba laupäeval. Siin oldud aja jooksul on ta jõudnud külastada ka siinseid söögikohti. Kohalikesse itaalia restoranidesse ta ilmselt ei satu, kuna eelistab reisil olles kohaliku köögiga tutvuda. Eriti on talle seni meeldinud saare kala.

Teisipäevast reedeni Kadi raadio “Keskpäeva” saates eetris olevas Ooperikohvikus räägitakse lavatagustest toimetustest ja etendustest. Lisaks kostitab Ooperikohvik ka muusikaliste vahepaladega. Näiteks eile laulis Ooperikohvikus tenor Heldur Harry Põlda, kes astus üles ka avaetenduses “Bastien ja Bastienne”.

Print Friendly, PDF & Email