AVARII VIIDUL: Puud päästsid hullemast (6)

ÕNNELIK ÕNNETUS: Teelt välja sõitnud auto niitis maha aia, juuris välja sireliheki, põrkas vastu kahte kuuske ja peatus paar-kolm meetrit enne elumaja. Õnnetuses sai vigastada vaid juht. Foto: Tõnu Veldre

ÕNNELIK ÕNNETUS: Teelt välja sõitnud auto niitis maha aia, juuris välja sireliheki, põrkas vastu kahte kuuske ja peatus paar-kolm meetrit enne elumaja. Õnnetuses sai vigastada vaid juht. Foto: Tõnu Veldre

“Puu võttis hoo kinni, muidu oleksin majja sisse sõitnud. Ju ma magama jäin,” oletas Lümanda kooliõpetaja Urve Vakker, kes pühapäeval sõiduautoga Audi A6 Lääne-Saare vallas Viidu bussipeatuse juures teelt välja läbi kuuseheki ja aia maja hoovi sõitis.

Urve Vakker lebas eile voodis ja püüdis juhtunut meenutada. “Mitte midagi ei mäleta. Pauk oli vist kõva olnud. Külarahvas oli seda ikka kuulnud. Naaber võttis õnneks akujuhtmed maha,” rääkis ta teistelt kuuldut. Tervise üle ta väga ei kurtnud. “Kael väriseb, käsi on sinine ja lõug ilmselt turvapadjast vigastatud,” loetles ta.

Õnnetus juhtus pühapäeval kell 16.31 Käesla-Karala-Loona tee 9. kilomeetril, Viidu bussipeatuse juures. Noorperemees Marko End niitis samal ajal maja taga heina, naine ja laps sealsamas, kui käis suur pauk ja kerkis tolmupilv. Äi saunas ja ämm elutoas.

“Ütlesin naisele, et nüüd sõitis üks puu otsa. Jooksime ümber nurga ja oh imet, mitte puu otsas, vaid lillepeenras oli auto,” rääkis End. “Poleks autol juba rattad viltu all olnud, võibolla oleks tuppa sisse sõitnud,” oletas ta.

Juhil oli Endi jutu järgi nägu verine, käsi klaasikildudest vigastatud ja saabunud kiirabi pani talle kaelatoe ning viis haiglasse. Tossaval autol ühendas akujuhtmed lahti üle põllu kohale jooksnud naabrimees.

“Meil vana puumaja. Oleks see auto põlema läinud, mine tea, kuidas kõik oleks veel lõppenud,“ muretses Marko.

Mehe sõnul oli sealsamas ka lapse kiik. “Laps nuias juba pikemat aega, et läheme kiikuma. Ütlesin, et lõpetan töö ära ja siis lähme. Oleks ma kohe järele andnud, oleksime võibolla auto ette jäänud. Käed värisesid veel pool õhtut,” kurtis mees.

“Roolis olnud naine selgitas, et ta viis sõbranna Kuressaarde bussi peale. Tagasi tulles paistis talle ere päike silma ja siis ta vist jäi magama,” vahendas End juhilt kuuldut.

Rohkem kui 50 aastat teeäärses majas elanud pere jaoks oli taoline hoovisõit esmakordne. Avariiline auto viidi minema veel samal õhtul. Vigastatud koorega kuused tuleb nüüd maha saagida, sest need kujutavad ohtu liiklusele. Aia lubas taastada õnnetuse põhjustaja.

Print Friendly, PDF & Email