Vesipüksid vigurdasid Väikses väinas

Foto: Enn Soom

Foto: Enn Soom

Üleeile õhtul enne kella seitset võis Väikse väina kagupoolses osas näha kahte vesipüksi. Suurem vesipüks asus väinatammist paari kilomeetri kaugusel, väiksem keerutas väinatammist kaugemal ja rohkem Saaremaa poole.

Haruldast vaatepilti nautisid paljud praamilt tulevad inimesed, paljud peatusid tammil, et nähtut filmida ja pildistada. Vesipükside ajal ladistas Muhus paduvihma, kuid väinatammil oli ilm sajuta, pilvine ja tuulevaikne.

“Ma ei ole oma elu jooksul kordagi vesipüksi näinud ja nüüd, kui lõpuks võimalus tekkis, oli neid lausa kaks. See on tõesti haruldane nähtus,” rääkis Enn Soom, üks pealtnägija.

Soomi sõnul kadus väiksem vesipüks suhteliselt kiiresti, kuid suurem tromb püsis pea 20 minutit, kaugenedes väinatammist Kõrkvere poole.

Ka Maria Lemberil oli see esimene kord vesipüksi näha. “Vesipüksi märgates olid emotsioonid nii laes, et haarasin kohe telefoni. Tammile jõudes tegin ruttu peatuse ja filmisin video. Tõsiselt vinge oli,” jutustas ta.

Print Friendly, PDF & Email