Eile Laadjalas: juulikuus lumi on maas! (1)

Foto: Kersti Kirs

Foto: Kersti Kirs

Laadjalas said eile tõeks Terminaatori täpselt 20 aastat tagasi hitiks lauldud laulu “Juulikuus lumi on maas” sõnad. Kümme minutit järjest rabistas taevast alla hernesuurusi raheterasid, mis katsid maa justkui lumi ja pakkusid Sülla talu lastele võimaluse südasuvel lumekuule pätsida.

Rahesadu tunnistanud ja jäädvustanud Kersti Kirsi sõnul kestis sadu umbes kümme kuni viisteist minutit. „Vahva vaheldus lastele,“ märkis ta ja lisas, et terve hoov oli mõneks hetkeks valge. Kersti tehtud fotol näitavad lumekuule Ekke ja Sass.

Sülla talu hoovis oli sadu lausa nii tugev, et lõi sissesõidutee tänavakivide vahelt sambla lahti. Temperatuur olevat seal langenud kümne kraadi peale ja kui maapind sulama hakkas, tekkis selle kohale aurupilv. Tund aega pärast sadu andsid rahest tunnistust veel vaid lahtised samblatükid. Temperatuur oli samuti endisele suvisele tasemele kerkinud.

Üleeile sadas rahet ka mandril Saadjärve ääres.

Print Friendly, PDF & Email