Turult võib leida juba sügissaadusi (3)

Foto: Irina Mägi

Foto: Irina Mägi

Kui eelnevatel nädalatel oli turul domineerivaks kaubaks aedmaasikas, siis sel nädalal on turuletid juba palju mitmekesisemad. Endiselt saab osta maasikaid, kilohinnaga 3.50-5 eurot.

Lisaks leiab turult ka kukeseeni, mille kilohinnaks kümme eurot. Müüja sõnul olevat metsaalune täis nii seeni kui ka seenelisi. Samuti pakutakse värskeid kapsapäid poole euro eest, sibulat, tilli, peterselli, kurki, porgandit ning tomatit. Kilo herneid maksab neli eurot.

Marjadest saab endale osta metsmaasikaid, mustikaid, tikreid ning vaarikad, millest esimesed marjad on küll valmis, kuid müüja sõnul on neid siiski veel vähe.

“Mustikad päris valmis veel ei ole, aga päikselisematest kohtadest võib leida,” rääkis turul oma metsa- ja aiasaadusi müüv Maie Vahter (fotol). “Metsmaasikaid on see-eest hästi palju. Mina ei mäletagi, millal neid nii palju metsas oli.”

Selleaastast kartulit võib samuti leida enam kui ühelt letilt. “Värsket kartulit on tänavu all vähe, mõni suurem on, kuid enamus on siiski veel väikesed. Samas paljudele just selline väike meeldibki, eriti soomlastele,” tõdes Vahter.

Vahteri sõnul on sel aastal turiste vähe ning seetõttu kannatab pisut ka läbimüük. Et turukaup kallis on, selles ta probleemi ei näe, sest väiksema hinnaga pole põllupidajal mõtet ju turule kauplema tullagi. Lisaks rõhutas ta, et turulettidel müüdavas kaubas saab ostja olla alati kindel, sest see on värske, enamasti eelmisel päeval korjatud.

Print Friendly, PDF & Email