Saksa ja Hollandi ajakirjanikud tutvuvad meie laevaehitusega

Täna viibivad Saaremaal Saksa ja Hollandi laevaehituse eriala ajakirjanikud, et tutvuda siinsete laevaehitusettevõtete tootmisprotsessi ja toodanguga.

Välisajakirjanike turnee korraldaja sihtasutuse Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis ütles, et ühtekokku külastatakse kolme meie laevaehitusettevõtet – Saare Paati, Alunauti ja Baltic Workboatsi. „Lisaks tutvuvad külalised Saaremaa väikelaevaehituse kompetentsikeskusega ja õhtul on neil võimalik Roomassaare sadamas kaeda meie laevaehitusettevõtete valmistoodangut juba reaalselt merel ja kui huvi on, siis on võimalik ka väike proovisõit teha,“ rääkis ta.

Saare Paadi juhatuse liige Peeter Sääsk lisas, et eeloleva aasta jaanuaris kavatseb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Saksamaal Düsseldorfis toimuval rahvusvahelisel paadimessil Boot 2016 Eesti väikelaevaehitajate ühisstendi üles seada. „Ajakirjanike pressireis Eestisse ja Saaremaale ongi üks osa messi ettevalmistustöödest,“ märkis ta.

Saaremaad väisavate ajakirjanike seas Saksamaal Hamburgis ilmuvad ajakirja Segeln esindaja Silke Springer, samuti Hamburgis ilmuva ajakirja Boote kaastöötaja Morten Strauch ning Hollandi juhtiva päevalehe De Telegraaf tütarväljaande Vaarkrant ajakirjanik Epco Ongering.

Ajakirjanikke saadavad reisil EAS-i ekspordi esindaja Saksamaal Jochen Schnack ning EAS-i ekspordi esindaja Hollandis Thjis de Neeve.

Print Friendly, PDF & Email