Saaremaa lastele saadeti õppevahendiks kohvriga “Lehmakook” (5)

UUS ÕPPEVAHEND: Rannaniidukohver on mõeldud loodust tutvustavatele organisatsioonidele. Foto: Märt Kose

UUS ÕPPEVAHEND: Rannaniidukohver on mõeldud loodust tutvustavatele organisatsioonidele. Foto: Märt Kose

Programmi “Keskkonnahariduse arendamine” raames loodi sellel aastal mitmeid uusi õppevahendeid, mis saadeti üle Eesti koolidele laiali. Saaremaale saadeti kohver-õppevahend “Lehmakook”.

Saaremaal hakkab “Lehmakooki” ehk Rannaniidukohvrit kasutama Saaremaa ühisgümnaasiumi keskkonnahariduskeskus. Üks kohver viidi ka keskkonnaametisse, kust seda saab tasuta laenutada. Kohvrid on jagatud üle Eesti põhimõttel, et igas maakonnas oleks vähemalt üks eksemplar, rannikualadele saadeti neid rohkem kui üks.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna programmijuhi Kristi Palmi sõnul on kohver mõeldud loodust vahendavatele ja tutvustavatele organisatsioonidele. Komplektis on viie erineva kodulooma sõnnikunäidised, kolm videofilmi, herbaarium rannaniidutaimedest, kolmteist töölehte, kolm interaktiivset viktoriini ja metoodiline juhend õpetajale.

Kohvreid on toodetud vaid 20, kuid kõik töölehed, lühifilmid, viktoriinid ja juhendid on täiel määral keskkonnahariduse kodulehel olemas ja seega saab materjale kasutada igas Eestimaa koolis, lasteaias ja kodus.

Kohver keskendub loomasõnnikule ja selle rollile niiduelustikus. Palmi sõnul on sõnnikuelustiku ja karjatamise teemad loodushariduses keerulised ja neid on vähe käsitletud. Ta avaldas lootust, et iga õpetaja, juhendaja või spetsialist leiab Rannaniidukohvrist oma senistele teemadele ja programmidele tuge ning abimaterjali.

Kõik õppevahendid on loodud toetamaks ja õpetamaks jätkusuutliku arengu põhimõtteid ning jagatakse selleks soovi avaldanud keskkonnaharidust pakkuvatele asutustele. Õppevahendid on välja töötatud Euroopa Sotsiaalfondi “Keskkonnahariduse arendamine” toel.

Vaata videoid “lehmakoogi” eluringist.

Print Friendly, PDF & Email