Laevakompanii otsib Saksamaale töötajaid (10)

Foto: Raul Vinni

Foto: Raul Vinni

“Meile on hoopis mehi juurde vaja,” põrutab Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk (fotol) ja kinnitab, et vastupidiselt meedias väidetule saavad Saksamaal tööd kõik seda soovivad praegused laevaperede liikmed ja inimesi on juurdegi tarvis.

“1. jaanuaril oli meil 100 inimest, täna juba 160, nende hulgas paljud töötanud laevakompaniis juba üle kahekümne aasta, kuid ka uusi noori asjalikke poisse,” kiitis Tõnis Rihvk. “Lühikese ajaga oleme mehitanud kolm uut laeva, St. Ola, Ionas ja Ormsö. See näitab, et keeruliste aegade kiuste läheb laevakompaniil päris hästi. Tuhat tänu ja minu siiras lugupidamine selle eest meie tublidele töötajatele!”

Rihvki sõnul kutsub ta üles võtma Saaremaa Laevakompaniiga ühendust kõigil inimestel, kes “eesti soost ja saksa keel suus”, sest saarlaste veetaval, Elbe jõel Brunsbütteli ja Cuxhaveni vahel käivitataval laevaliinile tahetakse tingimata pakkuda tööd just oma inimestele.

Rihvk rääkis, et mingit probleemi pole leida inglise või vene keele oskusega töötajaid, kuid saksa keelega on paraku tunduvalt keerulisem. “Kuna Saksamaalt koju- ja tagasisõidud võtavad aega terve päeva, pakume välja erinevaid variante, kuidas vahetustega töö käib, kas kuu kohal ja kuu vaba, poolteistkuuline vahetus vms,” selgitas ta. “Võib-olla mõnele inimesele sobiks ka 2–3 kuud kohapeal olla, ülejäänud aeg oleks seega vaba ja võib näiteks perele pühenduda.”

Print Friendly, PDF & Email