Vanajumal hindas Saaremaa kalureid (4)

Foto: Raul Vinni

Foto: Raul Vinni

Möödunud laupäeval tähistati Mõntu sadamas kaluritepäeva, kus arutati kalanduse strateegiaid, nauditi head toitu ja muusikat. Kohal käis ligi 2000 inimest.

“Ilmaga meil väga vedas. Päev enne meid oli Hiiumaal kaluritepäev ja neil seal oli väga külm. Meil aga oli päike ja soe ilm. Paistab, et vanajumal hindas Saaremaa kalureid,” seletas Mõntu sadama omanik ja ürituse korraldaja Mihkel Undrest.

Undresti sõnul oli rahvast üllatavalt palju, kuid hätta nad ei jäänud. “Kuigi toitu oli valmistatud vaid 1000 inimesele, said kõik külalised söönuks. Ainult natuke pudi-padi jäi puudu, nagu näiteks taldrikud, mahlad ja alkohol, “ütles ta.

Undresti sõnul sai ta üritusele järgneval päeval 30-40 kõnet, kus inimesed tänasid ja kiitsid. “See on minu jaoks tõestus, et meie töö tasus vaeva ja seda vaeva hinnati. Oleme sellega väga rahul,” rääkis ta.

Traditsiooniks saanud kaluritepäeva korraldavad Lääne-Saare vald, VRHL, Saare Fishexport ja Saarte Kalandus. Peaesinejana oli kohal SMILERS.

Print Friendly, PDF & Email