Söörik võitis esikoha

Saare Safari tiim Söörik sai sel nädalavahetusel toimunud Suurel Maasturite Suvesõidul TR-1 klassis esikoha. See oli Eesti Autospordi Liidu 4×4 Offroad karikasaraja kolmas osavõistlus.

Võistlus kestis neli päeva ning igal päeval oli võistlejatele ette nähtud erinevad ülesanded. Reedene päev kestis võistlejatele kümme tundi ning ülesandeks oli orienteerumine, mille teekond viis läbi metsade ning karjääride. Laupäeval läbiti joonorienteerumisega kuni 70 kilomeetrit. Meeskonna sihiks oli teekond läbida võimalikult kiiresti. Pühapäevast võistlust sai kõrvalt jälgida ka publik, mida oli seekord kohal sadakond.

Viimane katse enne lõpufinišit oli meeskonnal eriti pingeline. Võistlusel ette antud kahe tunni jooksul koguti kokku pisut enam ettemääratud punktisummast ning finišisse jõuda jäi meeskonnal vaid viisteist minutit, mille luhtumisel oleks nende katse tühistatud.

“Võit ei tule kunagi kergelt, adrealiini jätkus ikka võistluse lõpuni välja. Viimasel veerandtunnil käis meil selline ralli, mille sarnast pole meil varem olnud. Arvasime, et me ei jõuagi, ning kartsime, et meie katse annulleeritakse,” rääkis meeskonna autojuht Asko Berens.

Sel aastal on see võistlus ka rahvusvahelise NEZ sarja osavõistlus, mistõttu oli võistlustel osalemas ka tugevad Vene ja Läti võistkonnad.Esimest korda ajaloos tuli sellise võistluse võit Saaremaale. Tiimi viis võidule Asko Berens juhina, Urmas Suurna navigaatorina ja lisaks tublid asendusliikmed Margo Berens ja Danel Mägi.

Print Friendly, PDF & Email