Pädastes hävis tules elumaja (1)

KORSTEN JÄI PÜSTI: Laupäeva öösel süttinud elamu Muhu saarel Pädastes sai tules tõsiselt kannatada. Elanikud on haiglas. Foto: Irina Mägi

KORSTEN JÄI PÜSTI: Laupäeva öösel süttinud elamu Muhu saarel Pädastes sai tules tõsiselt kannatada. Elanikud on haiglas. Foto: Irina Mägi

Enne päästjate saabumist pääses majast iseseisvalt välja 89-aastane naine, kes läks naabrite juurde põlengust teatama.

Laupäeval kell 00.15 teatati häirekeskusele tulekahjust Muhu vallas Pädaste külas, kus põles lahtise leegiga laudaga kokku ehitatud puidust talumaja.

Naise 56-aastane poeg oli samal ajal iseseisvalt liikunud koridori, kust naabrid aitasid ta enne päästjate saabumist välja. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Kustutustööd lõpetati kell 5.35. Puidust hoone hävis tules ja katus vajus sisse. Päeva jooksul käisid päästjad sama maja veel kaks korda kustutamas. Tulekahju tekkepõhjus on veel teadmata.

Eile sündmuskohal käinud Muhu vallavanem Raido Liitmäe rääkis, et vanaproua saab ilmselt täna haiglast välja ja esialgu läheb ta Hellamaale tütre juurde. “Meesterahvas peab aga veel haiglasse jääma,” selgitas ta. “Lähiajal peame neile väikese rahalise toetuse andma, et nad kasvõi oma dokumendid saaksid taastada. Neil pole ju riideid ka selga panna. Eks hiljem näe, kas maja on võimalik taastada.”

Print Friendly, PDF & Email