Levadia duubli alistanud FC Kuressaare taas võidulainel

Esimesel poolajal teravate vasturünnakutega nõelanud FC Kuressaare sai Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigas Tallinna FC Levadia vastu ette 2 : 0 ning vaatamata külaliste tugevale survele hoiti oma värav puhas ja saadi emotsionaalselt oluline võit.

FC Kuressaare peatreener Pelle Pohlak ütles, et meeskond on alati umbes kuu aega pärast Saarte mänge raskes seisus. Seega oli tähtis, et kiiresti saadi esimene võit ning emotsionaalselt tuldi Jerseyl toimunud raskest turniirist ja eelmisest 1 : 10 kaotusest kähku välja. “See laastas päris palju,” tunnistas ta.

Kuressaare linnastaadionil mängitud kohtumises avasid võõrustajad mänguskoori juba 17. minutil, kui Sander Laht võttis vasakul äärel kaitsja ette, lõi temast kaarpalli mööda ja tagumise väravaposti kaudu seisuks 1 : 0. 36. minutil sai pika palli ette Mario Stern, kes mängis end Levadia väravavahiga silmitsi ja suunas palli külmavereliselt võrku.

“Plaan oli lihtne,” rääkis Pelle Pohlak. “Levadia mängib äärtel palju individuaalselt ja seepärast oli oluline vaadata, et neil seal üks-üks olukordi ei tekiks. Ise tuli kiiresti minna üle vasturünnakule, kui vastased on oma positsioonidelt väljas, ja mõlemad väravad me nõnda ka lõime. Täna asi toimis.”

Teisel poolajal jäid Kuressaare mehed väga tugeva surve alla, vastased tabasid kaks korda Rait Hanseni väravaposti ja oli õnn, et nad väravani ei jõudnud.

“Rääkisime vaheajal, et tuleb kannatada ja kannatada, ning ei olnud tähtis ise ära lüüa. Alati pole meil sellist õnne olnud, täna oli,” tõdes Pelle Pohlak.

Print Friendly, PDF & Email