Kuressaare kolledžisse laekus vähem avaldusi (1)

Ehkki mullusega võrreldes laekus Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledžisse vähem avaldusi, on neid siiski enam kui tasuta õppekohti.

Kolledži õppedirektor Kaia Eelma ütles, et nii palju sooviavaldusi, kui möödunud aastal, tänavu laekunud ei ole. “Tundub, et see paljuräägitud nn abiturientide auk, mis sel ja ka järgmisel aastal kohal, on pisut mõjutanud ka meie vastuvõttu,” nentis ta.

Kuressaare kolledžis õpetatavast kolmest erialast on jätkuvalt kõige populaarsem turismi ja toitlustuskorralduse eriala. Sel erialal on 20 tasuta õppekohta, avaldusi laekus aga 40.

Väikeettevõtluse erialal on 20 kohta, avaldusi laekus sinna 29. Väike alakonkurss on praeguse seisuga vaid meretehnika ja väikelaevaehituse erialal, kus on ette nähtud 25 õppekohta, sooviavaldusi laekus aga 24.

Järgnevatel nädalatel hakkavad tudengikandidaadid oma õppimatuleku soovi kinnitama ja see protsess kestab kuni 19. augustini. Kuna reeglina on avaldus esitatud mitmele erialale ja isegi mitmesse kõrgkooli, siis lööb see kogu pildi kindlasti taas segamini. “Seega on praegu veel võimatu täpselt öelda, kui palju tudengeid septembris Kuressaare kolledžis tegelikult õppima asub,” ütles kolledži õppedirektor.

Kaia Eelma sõnul oli aasta tagasi konkurss nende õppeasutusse mõnevõrra suurem. “Näiteks toitlustuse erialal oli ka mullu 20 õppekohta, avaldusi laekus aga toona üle 50,” lausus ta. “Kui aga arvestada praegust demograafilist olukorda, mil õpilaste arv üldhariduskoolides pidevalt väheneb, siis pilt, mis kolledžisse sisseastumisel praegu avaneb, ei olegi väga halb.”

Print Friendly, PDF & Email