Uisk hakkab Väinamerel reisijad vedama (1)

Kunagiste transpordilaevade eeskujul Muhus valmis ehitatud purjelaev Moonland alustab tulevast nädalast reisijate vedu Väinamerel.

“Reisijate vedamisõigus saadi alles sel nädalal, seega transpordib laev sel suvel reisijaid esimest aastat,” rääkis MTÜ Väinamere Uisk juhatuse esimees Mihkel Jürisson Saarte Häälele.

Reise korraldatakse nii gruppidele kui ka neile, kes huvituvad lihtsalt laevaga sõitmisest. Korraga saab laev sõidutada 12 reisijat.

“Sõita saab ka siis, kui end eelnevalt registreerinud ei ole, kuid sõit võib tulla seetõttu kulukam. Kui on 12 reisijat peal, kujuneb tunniajase reisi hinnaks keskmiselt kaksteist eurot inimesele,” selgitas Jürisson.

Väljasõitudel lähtub laeva meeskond ilmaoludest. Merelisi vaateid pakutakse Kesselaiu panga juures ja Kuivastu-Virtsu sõiduliinil. Tellida saab ka peatumisi piknikuks laeva tekil, samuti ka kaugemaid reise ja maabumisi laidudel.

19. sajandil sõitsid saarte ja mandri vahel kuni 18 meetrit pikad uisu-nimelised transpordialused. 2009. aastal asutasid merendushuvilised Muhu saarel MTÜ Väinamere Uisk, kelle eestvedamisel valminud Moonland lasti vette kahe aasta eest suvel.

Print Friendly, PDF & Email