MALEVAPÄEVIK: 4. päev

MALEVAPÄEVIK 4 päevSeekord küsitlesime Ukut (vasakul) ja Alot, kes töötavad E-laubes. Nende töö on eraldada puujuppide hunnikust kütteks sobivaid puid. Poisid tunnistasid, et neile see töö meeldib, sest see on lihtne. Malev meeldib neile aga seepärast, et siin saab raha teenida ja sõpradega koos olla.

Kokkuvõtteks

Kuressaare töömalevasse sai sel aastal tulla poolsada vähemalt 13-aastast noort. Erinevaid töökohti oli välja pakutud üksteist. Enamusest neist oleme oma päeviku kannetes ka kirjutanud.

Malev algas tutvumislaagriga 30. juunist kuni 1. juulini, kus mängiti lõbusaid mänge ja tehti võistlusi. Malevlased said end proovile panna ja üksteisega tutvuda. Toimus aaretejaht ja eriti lahedad veega seotud mängud. Kõik said küll ligemärjaks, aga sellest polnud hullu, kuna oli äärmiselt lõbus. Peale mänge said malevlased maleva särgid.

Keset ööd aeti kõik üles ja kästi unise peaga takistusrada läbida. Siis andsid kõik noored vande, et teevad tublisti tööd ja kuulavad juhendajate käsku. Ilmselt tänu sellele töötasidki malevlased nii hästi.

6. juulil jagati malevlased erinevatesse töökohtadesse ja töö hakkas pihta. Esimesel päeval kella ühest viieni ja teistel päevadel üheksast üheni. Osad malevlased läksid tööle alles kolmapäeval ja lõpetavad kaks päeva hiljem kui teised. Nemad töötasid spordibaasis.

Peale tööpäevi sai söömas käia Veski trahtris. Toidud seal olid väga maitsvad. Kui keegi tahtis, võis peale seda minna sõpradega ranna noortekasse, kus sai lõbusalt aega veeta. Noortekas toimub reedel ka maleva lõpuüritus.

Loodetavasti jäävad kõigile noortele malevast ülejäänud aastaks head mälestused ja nad tulevad ka järgmisel aastal malevasse.

Foto ja tekst: Vootele Mets, Helen Tšernobrovkin, Saarte Hääle malevlased

Print Friendly, PDF & Email