Kuhu edasi, kuldsed vilistlased?

Kuhu edasi kuldsed vilistlasedTänavu lõpetas Kuressaare gümnaasiumides kuldmedaliga üheksa abiturienti. Saarte Hääl uuris, kuhu plaanivad noored medalistid sügisest edasi õppima asuda.

Eva Maria Veitmaa, Saaremaa ühisgümnaasium:

Mina kandideerisin igale poole, näiteks Tartu ülikooli, Tallinna tehnikaülikooli ning ka näiteks lennuakadeemiasse. Kõige rohkem tahaksin siiski sisse saada TTÜ infotehnoloogia erialale, sest leian, et see on tänapäeval nii lai valdkond. Kui peaksin tulevikus leidma, et see ei ole siiski päris see, mida ma teha tahan, on mul siiski IT alal tugev põhi all ja ma saan sellega edasi spetsialiseeruda teistele erialadele.

Agnes Äkke, Saaremaa ühisgümnaasium:

Mina saatsin avaldused Tartu ülikooli kahele erialale – tahan minna edasi õppima arstiks või siis keemiat. Mulle meeldib väga Tartu linn ning see aitas ülikoolilinna valikul. Erialad valisin seetõttu, et keemia ning bioloogia mulle meeldivad. Kui saan arstiteaduskonda sisse, siis sooviksin tulevikus spetsialiseeruda spordimeditsiinile.

Maria Aarnis, Saaremaa ühisgümnaasium:

Mina asun sügisest õppima Eesti muusika- ja teatriakadeemiasse. Erialaks valisin muusikapedagoogika seetõttu, et esiteks tundub see huvitav ja tahtsin ennast proovile panna. Teiseks, ma olen terve oma elu muusikaga tegelenud ning soovisin, et saaksin oma erialaga ühendada ka oma hobid.

Kai Ellik, Saaremaa ühisgümnaasium:

Minu valikuteks on Tallinna tehnikaülikool ja Tartu ülikool. Tallinnas kandideerisin ka puidu- ja tekstiilitehnika erialale ning Tartus romanistikale. Mulle väga meeldiks õppida hispaania keelt, sest see keel on mulle alati meeldinud. Olen seda ka iseseisvalt õppinud. Sel erialal meeldiks mulle töötada kas tõlgi või keeleõpetajana. Tekstiilitehnoloogias spetsialiseeruksin tootearendusele või disainile.

Hanna Tuus, Saaremaa ühisgümnaasium:

Kooli osas ma veel kindel ei ole. Erialadest köidavad mind matemaatika ja ärindus – hetkel tunduvad need kõige huvitavamad.

Maria Toomsalu, Saaremaa ühisgümnaasium:

Kooliks valisin Tallinna tehnikaülikooli ning erialaks äriinfotehnoloogia. Kandideerisin küll ka IT kolledžisse, kuid seda pigem igaks juhuks. Soov IT-alale minna oli juba ammu ning seda seetõttu, et eriala on perspektiivikas ning pakub mulle huvi. Tulevikus meeldikski mulle pakkuda firmadele näiteks erinevaid IT-lahendusi. See oleks valdkond, kus saaks inimestega küll aktiivselt suhelda, ent samas teha ka erialast tööd.

Õnnela Luhila, Saaremaa ühisgümnaasium:

Ma olen üsna kindel, et lähen õppima Tallinna tehnikaülikooli, sest seal oli kõige rohkem erialasid, mis mind huvitavad. Kandideerisin siiski ka Tartu ülikoolis kahele erialale, mis mind huvitasid.
Tehnikaülikoolis kandideerisin toidutehnika ja tootearenduse ning rakenduskeemia ja biotehnoloogia erialadele, Tartu ülikoolis keemiasse ja matemaatilise statistika erialadele. Mõlemal puhul üritasin valida erialad, mis mulle kõige enam huvi pakuvad. Kuna koolis olid mu lemmiktunnid matemaatika ja keemia, siis üritasin valida erialad, mis nendega seonduvad. Ma ei ole veel päris kindel, milline oleks tulevikus minu jaoks ideaalne töö. Minu valitud erialad pakuvad väga suuri võimalusi ja pärast bakalaureuseõppe lõpetamist on magistriõppes võimalik spetsialiseeruda sellele suunale, mis mulle rohkem sobib. Mulle meeldiks kindlasti töötada tootearendajana, sest selle ameti puhul on oluline nii teaduslik kui ka loominguline pool.

Meelika Seppel, Kuressaare gümnaasium:

Praegu olen kandideerinud Tallinna ülikooli psühholoogia erialale. Sisseastumiseksamid on tulemas, seega kindlat ei ole veel midagi, kuid ma usun, et saan sisse. Kandideerisin sinna, kuna see jäi minu jaoks hetkel üsna ainsana pinnale. Lisaks sellele, et mind ennast see valdkond huvitab, olen kuulnud ka arvamusi, et ma sobivat psühholoogiat õppima.
Hetkel pole mul siiski mingit kindlat plaani, kuna mind huvitavad ka muud asjad ja ained, mis hetkel ühel või teisel põhjusel on kõrvale jäänud. Seega arvan praegu, et üks aasta psühholoogiat õppida on hea võimalus veel natuke mõelda ja endas kindlamini selgusele jõuda.
Välistatud pole siiski ka see, et tahaksin tulevikus töötada psühholoogina ning, kes teab, ehk luua isegi oma nõustamiskeskuse.

Print Friendly, PDF & Email