Kihelkonna kirikumuusikapäevad toimuvad 20. korda

Sel nädalavahetusel toimuvad Kihelkonna kirikus kahekümnendat korda kirikumuusikapäevad.

Kui algusaastatel alustati juba neljapäeval, siis nüüd on toimuvad muusikapäevad siiski vaid reedel ja pühapäeval. Kihelkonna koguduse õpetaja Rene Reinsoo sõnul lähevad laupäeval õhtul maainimesed tavaliselt sauna ning seetõttu on kuulajaskonda vähem.

“Kohalikku rahvast tuleb muidugi rohkem, kuid tullakse ka kaugemalt. Eelmisel aastal, kui esines meie oma Kihelkonnalt võrsunud rahvusvahelise mainega laulumees Ain Anger, pidime kirikus lausa lisatoole juurde panema,” meenutab Reinsoo.

Kirikumuusikapäevade kava on igal aastal erinev. “Oleme teinud koostööd Vaike Kiik-Saluperega, kes korraldab ka üritust Helisevad Saaremaa Orelid, ja Aare Tammesaluga, kes on seotud Mustjala festivaliga. Nemad on meid aidanud aeg-ajalt esinejaid leida ja nendega kokku leppida,” rääkis Reinsoo Kadi raadio Keskpäeva saatele.

Esimesel päeval alustatakse kell seitse õhtul ja üles astuvad kohalikud kirikumuusikud. Pühapäeval kell üksteist hommikul algab jumalateenistus ning pärast seda saab kuulata Andres Kösterit, Kihelkonnalt pärit ooperilauljat Rahvusooperist Estonia.

Print Friendly, PDF & Email