MALEVAPÄEVIK: 3. päev

received_811583108959622.jpegKui enamus malevlastest tegeleb rohkem tavalisena tunduvate tööotstega, nagu näiteks raekojas piletite müümine või huvikeskuses koristamine, siis lausa 18 õpilasmalevasse tulnud noort töötavad Kudjape kalmistul. Nende töödeks on hekkide pügamine, teede puhastamine või lehtede riisumine.

Mõni ütleks, et võib veidike hirmus sellises kohas töötada, kuid tundus, et see ei vasta tõele. Siiski olid õpilased seal hoopis vaiksemad ja distsiplineeritumad, kui need, kes töötavad näiteks ehitusplatsil.

“Hetkel pesen aedu ja kivimüüre. See on suhteliselt lahe töö. Tulin malevasse, kuna tahtsin koos sõpradega tööd teha ja raha teenida. Need kes siin töötavad on väga toredad ja nendega on hea suhelda. Mul on väga lahe grupp ja juhendaja,“ rääkis üks kalmistul töötavatest poistest, Markus.

 

received_829851397111117.jpegKäisime kolmapäeval küsitlemas ka spordibaasis töötavaid malevlasi. Nende töö on panna mängude jaoks spordiriistu paika ja kui tulevad spordivõistlused, siis nad aitavad mõõta ja aega võtta.

Töö juures meeldib neile kõige rohkem see, et saab olla omaealiste seltskonnas. “Meile väga meeldib, et selline malev on olemas. See on väga lahe,” leidsid noored.

Fotod ja tekst: Vootele Mets, Helen Tšernobrovkin,
Saarte Hääle malevlased

Print Friendly, PDF & Email