Turul valitseb endiselt maasikas (22)

TURU RAUDVARA: Pihtla valla Liiva küla mees Kalev Trei müüs eile turul lisaks maasikatele varast kartulit, mille kilohind 2,5 eurot, ning 5-eurost hernest. Foto: Raul Vinni

TURU RAUDVARA: Pihtla valla Liiva küla mees Kalev Trei müüs eile turul lisaks maasikatele varast kartulit, mille kilohind 2,5 eurot, ning 5-eurost hernest. Foto: Raul Vinni

Kuressaare turul on maasikahooaeg täies hoos. Kui hooaja alguses oli aedmaasika kilohind üle viie euro, siis sel nädalal võis odavaima maasika kätte saada juba kolme euroga.

Kolmandat aastat turul maasikaid müüv Katrin Vask ütles, et ta ei ole veel kordagi pidanud maasikaid koju tagasi viima. “Kõik ostetakse alati ära. Täna hommikul alustasime kell kaheksa, kaasas 150kg maasikaid. Maasikaid on veel, aga vihma tõttu ei jõudnud me kõiki marju ära korjata.”

Kella üheteistkümneks paistis turul maasikate müügipäeva lõpp kätte jõudma, sest lettidelt hakkasid marjad lihtsalt otsa lõppema.

Lisaks võis eile Kuressaare turult leida ka värsket kartulit, sibulat, tilli, metsmaasikaid ning ka värskeid kukeseeni, kümne eurot liiter. Kullamäe talu Pihtla vallast pakub mett. “Mesi on tänavustest kevadlilledest- sinililledest ja õunapuuõitest,” teadis meemüüja rääkida.

Suhkruhernest müüv Siiri Hansen ütles, et hernestega on tema sel aastal esimest korda turul ning müük on seni läinud keskmiselt, lõuna ajaks oli saagist alles jäänud vaid kaks kotitäit. Kilo herneid maksab turul viis eurot.

Print Friendly, PDF & Email