Nägemispuudega inimesed käisid suvekoolis (1)

Pildile jäid (vasakult) Anu, Viivian, Lea, Anneli ja Katre Saaremaalt. Foto: Doris Peucker

Pildile jäid (vasakult) Anu, Viivian, Lea, Anneli ja Katre Saaremaalt. Foto: Doris Peucker

Täpselt nädal tagasi suundus ühtekokku üksteist nägemispuudega inimest ja nende saatjat Saaremaalt Läänemaale Toorakule. Eesmärk üks – pidada maha üks mõnus suvekool.

Suvekoolis käinud Doris Peuckeri, Saaremaa puuetega inimeste koja ajalehe ja veebilehe toimetaja sõnul oli tegemist äärmiselt toreda suvepäevaga. Suvekoolis olid koos nägemispuudega inimesed Lääne-Eesti maakondadest. Kui palju inimesi seal täpselt olla võis, ta ei teagi, aga igast maakonnast on tavaliselt umbes 15 inimest.

Sel korral toimus suvekool juba kaheksandat aastat, esimene toimus Saaremaal ning oli siis kahepäevane üritus.

Toorakul kuulati Andres Ammase loengut, lustiti, mängiti erinevaid mänge, pandi end proovile viktoriinis ning osaleti töötoas. “Need, kes sportmängudes ei osalenud, tegutsesid töötoas,” tähendas Peucker. “Nii et kõigil oli lõbus, keegi ei igavlenud.”

Print Friendly, PDF & Email