Muhu rookatusemeistrit hämmastab konkurentide hind

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

Muhumaa majade üks visiitkaart on rookatused. Üks kohalik tuntuim katuse-ehitaja on Ärilehe andmeil Muhro OÜ, mille juhataja Mihkel Lingu (fotol) sõnul on nende pakutav teenus Eestis omataoliste seas kalleim.

Ling ei mõista, kuidas seda tööd üldse odavamalt saab teha. Ruutmeeter rookatuse tegemist maksab neil 45 eurot. Teiste tehtud tööd on neil seejuures tulnud juba mitu korda lappimas käia.

Üks asi on katuste ehitamine, teine nende väljavahetamine. Rookatuse harja tuleb iga kümne aasta tagant uuendada. Muhro jaoks on kätte jõudnud aeg, kui hakatakse vahetama neid katuseid, mis on pandud buumi ajal. Viimastel aastatel palju uusi katuseid ei tellita. Just seetõttu on firma teinud tööd ka välismaal.

Parematel aegadel tegi Muhro aastas 8000 ruutmeetrit katuseid, viimasel ajal 3000–4000 ruutmeetrit.

Roogu varutakse Muhus mere äärest ja ka mujalt Eestist, seda tuuakse isegi Ukrainast.

Print Friendly, PDF & Email