Ajalehtede liit kardab kojukandetoetuse lõppu

Ajalehtede liit on pöördunud rahandusminister Sven Sesteri poole, sest kardab, et tuleva aasta riigieelarves ei ole enam vahendeid maapiirkondades ajakirjanduse kojukande toetamiseks, mis siiani on olnud 1,3 miljonit eurot aastas.

Liidu juhatuse liige Mart Raudsaar märgib kirjas ministrile, et temani on jõudnud informatsioon, et poliitilistes ringkondades arutatakse 2016. aasta riigieelarve koostamise kontekstis perioodika maapiirkondade kojukande toetuse kaotamist ning et teema on jõudnud või jõudmas analüüsi tasemel ka rahandusministeeriumi ametnike töölaudadele.

Toetuste kadumine tõstaks liidu hinnangul maakojukande hindu 40 protsenti, mis tooks kaasa tiraažide languse samuti vahemikus 30-40 protsenti, puudutades omakorda Eesti Posti sissetulekuid miljoni eurose langusega.

Print Friendly, PDF & Email