Saarlased Saarte mängudel

ISAD JA POJAD: Riho (vasakul) ja Andres Lauk (paremal) on Jersey saarel Saarte mängudel varemgi võistelnud. Nüüd on treenerid toonud siia võistlema oma pojad Mihkli ja Karl-Patricku (isade kõrval). Foto: Raul Vinni

ISAD JA POJAD: Riho (vasakul) ja Andres Lauk (paremal) on Jersey saarel Saarte mängudel varemgi võistelnud. Nüüd on treenerid toonud siia võistlema oma pojad Mihkli ja Karl-Patricku (isade kõrval). Foto: Raul Vinni

Järjekordsed Saarte mängud lõppesid eile. Seekord Prantsusmaa ranniku äärde jääval Jersey saarel. Mängud ei ole vaid sportlikud saavutused – meetrid ja sekundid. Alljärgnevalt pakume teile peotäie kilde – nii mängudest, saarest kui ka Saaremaa koondisest.

Pojad käivad isade jälgedes

Saarlaste Saarte mängudel osalemisel on juba pikk ajalugu ja nii on toimunud loomulik põlvkondade vahetus, isade asemel on asunud võistlema pojad ja emasid asendavad tütred.

Saaremaa delegatsioon osales Saarte mängudel Jerseyl esimest korda 1997. aastal ning siis võistlesid siin jalgratturid Riho Räim ja Andres Lauk, kes nüüd on treenerirollis. Võistlusrajal on nende pojad Mihkel Räim ja Karl Patrick Lauk, neist esimene võitis grupisõidus ka kuldmedali.

Andres Lauk, kes võitis 18 aastat tagasi kaks kuldmedalit, on mees, kes koolitab meie noori rattureid taktikalise poole pealt, ning seekord tuleb tal kasutada oma õpilaste aadressil nii positiivsemaid kui ka karmimaid väljendeid. Üldiselt jääb ta noorte sõitudega rahule. “Eks ta on, nagu on, teiste saarte mehed oskavad ka sõita ja alati võita ei õnnestu,” märgib ta.

Alver Kivi, Raul Vinni

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email