Selgusid kõige sõnakuulelikumad koerad

Foto: Tambet Allik

Foto: Tambet Allik

30. juunil toimus Kuressaares koerte Saaremaa Nutikäpa III võistlus. Etapi kolmandas osas võistles 22 koera.

Tegu oli mitteametliku võistlusega, kust said osa võtta kõik soovijad, kes tahtsid oma koera sõnakuulelikkust proovile panna. Kui varasematel aastatel said osaleda vaid tõupaberitega koerad, siis seekord tohtisid võistelda ka krantsid. Võistlusele registreeriti viies alagrupis, mis erinesid üksteisest ülesannete keerukuse poolest.

Koeraomanike neljajalgsete kasvandike sõnakuulelikkust kontrolliti näiteks kõrval kõndimise, juurde kutsumise, kaugjuhtimise ja eseme äratundmisega, millest viimane kujutas endast koeraomaniku poolt viis sekundit käes hoitud eseme leidmist mitme samasuguse seast.

Võistluse peakohtuniku Anne Tammiksalu sõnul kulges võistlus ootuspäraselt. “Esile tahaksin tõsta noort Annika Maripuud, kes osales võistlusel väga edukalt nelja koeraga.”

Võitjad selgusid neljas alagrupis, vaid ühes, SK3-grupis, jäi võitja välja kuulutamata, kuna ükski osalejatest ei kogunud ettenähtud punktisummat.

SK2-grupis sai esikoha Annika Maripuu (fotol) austraalia lambakoera Kätuga. Maripuu võttis esikoha ka SK1-grupis, seekord taksikoer Milliga, ja algklassi grupis lhasa apso tõugu Izzyga. Debüütklassis võitis esikoha Ene Rand oma austraalia lambakoera Sammyga. Võitjaid autasustati koeratoiduga täidetud kinkekottidega.

Anni Viskus

Print Friendly, PDF & Email