Jahimehed kogunevad Illikul (5)

Sel nädalavahetusel toimub Illiku laiul Saarte jahimeeste seltsi (SJH) 25. kokkutulek, mille peakorraldaja on tänavu Orissaare jahimeeste selts.

Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Tang ütles, et ehkki tegu on väikese juubeliga – ikkagi juba 25. kokkutulek –, midagi erakordselt piduliku ei korraldata. “Nagu eelnevatel aastatel, nii on see ka tänavu tavapärane suveüritus, kus toimuvad sportlikud ja teoreetilist laadi võistlused ning muidugi ka meelelahutuslik osa õhtuste esinejate ja tantsudega,” märkis ta.

Võistlusalad on Tangi sõnul võimalikult jahimehelikud. “Näiteks kutsevõitlus, kus jahimehed peavad näitama nii oma füüsilist vastupidavust kui ka teoreetilisi teadmisi,” kirjeldas SJH-i juhatuse esimees.

Lisaks on korraldajatel plaanis ka kultuurilist laadi mõõduvõtmisi, nagu näiteks pantomiimi esitamine. Tuleb ka jahimeeste jõukatsumine kokanduse valdkonnas. “Kokandusvõistlusel peavad osalejad etteantud kirjelduse järgi valmistama ulukilihast mingi hõrgutava ja ka väliselt kauni roa,” ütles Mati Tang.

Kokkutuleku võitja kuulutatakse välja pühapäeval ja võistluste peaauhind on Kasse paat. Saarte jahimeeste selts loodi 1967. aastal. Praegu on seltsil 18 piirkondlikku seltsi nii Saaremaal kui ka Muhus.

Print Friendly, PDF & Email