Jalgratturid loobusid protestiks medalitest (FOTOD) (1)

EI JAKSANUD: Endrik Puntso üritas veel viimasel ringil äraminekut, kuid hiljem tunnistas, et oli juba täitsa läbi.  Foto Raul Vinni

EI JAKSANUD: Endrik Puntso üritas veel viimasel ringil äraminekut, kuid hiljem tunnistas, et oli juba täitsa läbi.
Foto Raul Vinni

Jerseyl toimuvatel Saarte mängudel sõidetud kriteeriumis said saarlased võistkondlikult pronksmedalid, kuid protestiks kohtunike ja korraldajate kehva tegevuse vastu ei mindud poodiumile ja medaleid vastu ei võetud.

Saaremaa jalgrattatiimi juht Riho Räim ütles, et ametlikku protesti esitada ei saanud, sest pärast võistluste lõppu ei esitatud protokolli ja nii loobuti autasustamistseremooniast.

„Oma sammuga astusime vastu kohtunike tegevusele, mitte tulemustele,“ lausus ta. „Spordis on ikka võidud ja kaotused, seekord olid teised paremad, aga me tahame, et midagi korraldamises lõpuks ka muutus.“

Saarlased alustasid umbes ühe kilomeetri pikkusel ringil sõitu aktiivselt ja  noor Karl Patrick Lauk vedas kohe tempo üles. Aktiivselt sõitsid veel Mihkel Räim, Steven Kalf ja Endrik Puntso, kes viimasele ringile läks juhtgrupi ees pea kümne sekundilise eduga. Paraku sellest ei piisanud ja jälitajad püüdsid ta paarsada meetrit enne finišit kinni. „Olin täitsa läbi, lihtsalt ei jaksanud enamat,“ lausus ta.

Jersey pealinna St Helieri tänavatel sõidetud kriteeriumi võit läks kindlalt Bermuda ratturile, kuid järgmiste kohtade osas tekkisid juba vaidlused, millele Riho Räim ja Andres Lauk kohtunikelt vastuseid ei saanud.

„Siin on ikka väga suured probleemid korralduse tasemega, sest ringiga saanud vennad jäid ette, sõitsid kaasa ning tekitasid segaduse, millest kohtunikud ilmselt jagu ei saanud.“

Riho Räime hinnangul said poisid etteantud plaaniga võistluse käigus hakkama, kuigi koos Andres Lauguga tundus talle vahepeal, et nad kaotasid võidusõidu üle kontrolli.

„See, et Endrik lõpus paar korda ründas oli meie jaoks super ja paremini ei saanudki olla, Patu, Miku ja Steven olid ilusti pundis. Kehva, et Patu kukkumisse jäi, seda padrunit oleks meile lõpus vaja läinud,“ selgitas ta.

Fotod Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email