Esimene külade päev

VÕIDUKAS TARITU MEESKOND: Marily Salong, Mark-Kristjan Pitk, Priit Salong, Kerli Kask, Kristen Mere, Liisa Mere, Peeter-Jaak Ait, Raimond Salong ja vallavanem Andres Tinno. Foto: Virge Varilepp

VÕIDUKAS TARITU MEESKOND: Marily Salong, Mark-Kristjan Pitk, Priit Salong, Kerli Kask, Kristen Mere, Liisa Mere, Peeter-Jaak Ait, Raimond Salong ja vallavanem Andres Tinno. Foto: Virge Varilepp

27. juunil algatati Karujärvel uus traditsioon Lääne-Saare vallas – toimus esimene külade päev. Teadaolevalt on uues suures vallas kokku 111 küla + 4 alevikku ja loomulikult oleks uhke kirjutada, et vähemalt pooled neist olid kohal juba esimesel kokkusaamisel.

Nii hästi ei läinud, ent võistlusprotokollide järgi olid esindatud Aste alevik, Hakjala, Kaarma, Karala, Kipi, Kirikuküla (Kärla), Kotlandi, Kõrkküla, Kärla, Leedri, Lümanda, Nasva, Paevere, Paiküla, Randvere, Riksu, Sauvere, Sõmera, Taritu, Ulje, Vahva ja Viidu – 22 asulat.

Enne ametlikku avamist toimus kahe registreerunud võistkonna vahel võrkpallimatš: Vahva küla vs. Kärla. Kärlakad said protokolli kirja tulemuse 4 : 1 ja on seega Lääne-Saare valla külade päeva esimesed meistrid.

Kuni 10-a lapsed võistlesid kiirjooksus, turbooda lennutamises ja pallide ämbrisse loopimises. Võistkondlikest aladest mängisid lapsed jalgpalli.

Täiskasvanutele mõeldud individuaalaladel ei kontrollitud vanust, arvestust peeti selle järgi, kas nimetad end meheks või naiseks.

Külad võistlesid võistkondlikel aladel, mida oli kokku kaheksa. Võistkondi registreerus kuus: Taritu, Kõrkküla, Leedri, Aste alevik, Kirikuküla (Kärla) ja sõbralik segavõistkond Lääne-Saare SotsOsakond. Kahel alal tegi kaasa ka Viidu küla.

Lääne-Saare valla 1. külade päeva võitjaks kuulutati TARITU, kes kogus 117 punkti 120 võimalikust, ja tasuks selle eest said nad vallavalitsuselt 250-eurose rahatšeki. Teise koha ja 150-eurose rahatšeki viis koju Leedri (101 p) ja kolmanda rahalise auhinna sai Kõrkküla (100 p). Väga hea tulemusega lõpetasid ka L-S SotsOsakond (99 p), Kirikuküla (98 p) ja Aste (84 p).

Kärla rahvamaja blogi

Print Friendly, PDF & Email