FOTOD JA VIDEO: Mihkel Räim võttis jalgratturitele kulla (2)

 

VÕIT: Mihkel Räim on taas jalgratta grupisõidu poodiumi kõrgemail astmel.  Foto Raul Vinni

VÕIT: Mihkel Räim on taas jalgratta grupisõidu poodiumi kõrgemail astmel.
Foto Raul Vinni

Nagu nelja aasta eest Isle of Wightil, mil Saaremaa ratturid viimati Saarte mängudel osalesid, võttis meeste grupisõidus ka Jerseyl võidu Mihkel Räim.

„Otsest plaani sõiduks polnud,“ tunnistas Mihkel Räim. „Mängud on iga kahe aasta tagant ja kuna eelmisel korral Bermudal me ei osalenud, siis ei teadnud, mis mehed on kohal. Peamine ülesanne oli ise sõitu kontrollida, üritada võimalikult palju oma mehi ette saada ja siis sõit ära teha. Siin päris tavalist taktikat teha ei andnud, mida Prantsusmaal oleme harjunud sõitma.“

Enam kui 30 kraadises kuumuses sõidetud võidusõit algas kohe aktiivselt ja lahtirebimiskatsetega. Otsustav äraminek toimus poolel võistlusmaal ehk neljanda ringi lõpus. „Tekkis soodne seis, kui saime kolmekesi ette ja kaks meest tulid veidi aja pärast järgi,“ rääkis Mihkel Räim, lisades, et saarlastele polnud see kõige parem seis, sest plaanitud oli kaks meest ette saada (artikkel jätkub pärast videot)

„Olin grupis üksi, kuigi mul polnud üldse hea päev, kuna ma pole sellest august veel välja tulnud. Ma tundsin end suhteliselt kehvalt, pidin ees bluffima ja lolli mängima, mitte ise väga rapsima, vahepeal tuli vahesid sisse lasta ja näidata, et ma olen läbi. Oli vaja, et teised mehed arvaksid, et ma olen läbi. Seekord see õnnestus.“

Mihkel Räim mängis konkurendid üle finišispurdiga. „Aimasin, et olen neist kiirem,“ lausus ta. „Veidi pelgasin viimast tõusu, sest seal lükati gaas põhja, aga ma kannatasin selle ära.“

Mihkel Räim läbis võistlusmaa 2:51.19-ga, Isle of Mani rattur Nathan Draper oli sama ajaga teine, Fääri saarte rattur Torkil Veyhe kaotas sekundi ja Isle of Mani mees Edward Perry kahe sekundiga.

Meeskondlikult sai Saaremaa hõbemedali – Karl Patrick Lauk oli ligi 4 minutilise ajaga seitsmes, Endrik Puntso kaheksas ja Steven Kalf kümnes.

Raturitel on võimalus oma medaliarvet veelgi suurendada, sest ees on veel kriteerium. „Seal ei saa minna starti väiksema plaaniga ja üritame individuaalset ja meeskondlikku kulda,“ lausus Mihkel Räim.

Fotod Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email