Lugeja küsib (1)

Miks võeti maha Kuressaares Voolu tänaval asunud sidemast?

Marika Raiski, Elisa Eesti AS-i suhtekorraldusjuht:

Elisa sidemast Voolu tänaval monteeriti maha ja selle asemele püstitas Elisa paarisaja meetri kaugusele Pika tänava algusse täiesti uue mobiilsidemasti. Masti asukohavahetuse tingis see, et Elisa ei jõudnud rendipinna omanikuga aktsepteeritavatel tingimustel kokkuleppele. Seega otsustas Elisa osta ise maatüki, millele paigaldasimegi uue masti. Uus mast on sama kõrge kui eelmine ehk 80 meetrit.

Tänu ümberehitustöödele paranes mobiilsideteenuste kvaliteet kliendi jaoks veelgi, sest ehitustööde käigus optimeeriti raadiovõrku. Uues mastis on olemas kõik sagedused kõneside ja mobiilse interneti parimaks kasutamiseks. Mastis on nii 2G-, 3G- kui ka 4G-tugijaamad.

Just viimase generatsiooni 4G-tugijaam annab kuressaarlastele võimaluse kasutada uusimal tehnoloogial põhinevat mobiilset internetti. Kuna mobiilse interneti kasutamisel on Elisa klientide seas enimkasutatavad rakendused YouTube ja Facebook, siis on just nendes keskkondades üle kiire 4G-interneti mugav vaadata videoid, kuulata muusikat või jagada pildi- ja videomaterjale.

Print Friendly, PDF & Email