Andres Kuusk kolmandat korda võidukas (1)

Jaanipäeva järgsed päevad olid meie maletajatele pingelised, sest neli päeva kestnud erinevatele lahtistele maleturniiridele oli tulnud mängima rekordarv (86) maletajat.

Nn põhiturniiriks peetaval 46. karikaturniiril, kus startis 32 mängijat, saatis edu Andres Kuuske. Aastase vaheaja järel tuli ta kolmandat korda selle võistluse võitjaks 5,5 punktiga 6 võimalikust. Seejuures võitles ta viimase vooru otsustavas partiis viigi välja vähemetturiga lõppmängus mulluse Eesti naiste malemeistri ja tänavustel Eesti meeste malemeistrivõistlustel hõbemedali võitnud Mai Narva vastu.

Mai Narva, Henrik Haavamäe, Leo Teemäe ja Rene Lumiste lõpetasid võrdselt 4,5 punktiga ja neile kuulusid teise kuni viienda koha auhinnad. Märkimist väärib ka meie maletaja Martin Kallase tulemus: 3,5 punkti andis talle 12. koha. Seejuures kaotas ta ainult ühe partii.

Samal võistlusel selgitati ka Eesti selle aasta üle 60-aastaste seenioride malemeister, kelleks osutus neljandaks jäänud Leo Teemäe.

Noorematele mängijatele toimus kaks eraldi turniiri, kus mängiti seitse vooru šveitsi süsteemis. Kuni 12-aastaste turniiril oli meie mängijatest edukaim Marie Eike Rebane (SÜG) 3 punkti ja kümnenda kohaga. Osavõturohkemail (33) kuni 10-aastaste turniiril kogusid meie noored Kristofer Orglaan (KG), Raul Seppel (SÜG), Martin Kirst (SÜG) ja Lauri Pehlak (Muhu) 3 punkti ning lõpetasid kohtadel 18 kuni 24.

Juuno Jalakas

Print Friendly, PDF & Email