Saarlastel esimesed medalid käes! (FOTOD) (2)

Medalivõitjad

ESIMESED: Genro Paas, Mari-Helen Saarna ja Herkki Leemet tõid Jerseylt saarlastele esimesed medalid. Foto Raul Vinni

Jerseyl toimuvatel Saarte mängudel avas Saaremaa medaliarve naiste kolmikhüppe võitnud Mari-Helen Saarna isikliku rekordi 11.47-ga.

11.24 hüpanud Jersey neiut Kamela Monksis ja 11.02 kirja saanud sama saare esindajat Roseanna Hilli edestanud Mari-Helen Saarna ütles, et kuldmedal tuli ootamatult, sest see oli tema teine kolmikhüppe võistlus, mis ta on oma elus teinud ja viimati hüppas ta alles talvel. „Olen siiski väga rahul,“ rõõmustas ta, lisades, et võidetud kuldmedal on tema karjääri tähtsaim, sest Saarte mängud on tema elu esimene rahvusvaheline võistlus. „Konkurentide ees andsid mulle eelise pikad jalad, kuna ma olin kõige pikem, sest ma ju väga hea kolmikhüppaja ei ole.“
Veel on Mari-Helen Saarnal kavas võistelda kõrgushüppes, kus ta ootab samuti medalit. „Loodan 1.75 ületada, sest isiklik rekord on 1.76,“ lausus ta.

Meeste vasaraheites hõbemedali võitnud Genro Paas võttis võistlusest maksimumi.
Võistluse võitis Isle of Wighti mees Andrew Frost 68.58-ga, Genro Paas sai kirja 57.94 ja Maurice Williamson Shetlandilt 47.96. „See oli minu jaoks maksimum,“ tunnistas Saarte mängudelt oma üheksanda medali võitnud Genro Paas.
„Vahed olid selged ja seda edetabelite järgi ka enne võistlust. Sain oma pronkiste medalite kõrvale ka hõbeda.“
Paasi sõnul olid tingimused head, aga tema jaoks venisid võistlused pikaks ja tulemus oleks võinud olla parem. Jerseyl võistleb ta veel kettaheites ja kuulitõukes.

Jerseyl toimuvatel Saarte mängudel meeste kõrgushüppes pronksmedali võitnud Herkki Leemet ütles, et tulemus on tema jaoks üllatus.
Võistluse võitis Jason Fox Jerseylt 2.05-ga, teine oli Joshua Hewett Isle of Manilt 2.00-ga ja kolmas Herkki Leemet 1.90-ga.
„Tulemus oli üllatav, sest vastas olid üle kahe meetrise rekordiga mehed, kelle rekordid on 2.15 ja 2.07,“ rääkis Herkki Leemet. „Enda võistlusega väga rahul ei ole, sest lootsin ületada 1.95. Minu jaoks venis võistlus ka pikaks, sest 45 minutit enne tuli välja minna, siis olid kaks proovikatset ja pidi kaua ootama, kuni võistlus algas ja lõpuks oli jalg juba nii tühi.“ Jerseyl võistleb Herkki Leemet veel kettaheites, kus tahab teha isikliku rekordi.

Print Friendly, PDF & Email