VIDEO: Saarte mängude avapäev Jerseyl

„Eesti suurim saar, kus on kõige rohkem Spaasid ja saar mida hüütakse Spaaremaa,“ kommenteeris Jersey Saarte mängude avatseremoonia diktor Saaremaa sportlaste sissemarssi.

Delegatsiooni juht Mati Mäetalu ütles, et saarlased said hästi hakkama ja olid 24 saare hulgas ilusti pildis. „Sammusime väga hästi ja distsiplineeritult, kahe kaupa nagu reglement ette nägi ning kõik olid rõõmsad ja ilusad,“ lausus ta.

Mäetalu sõnul jõuti Estonian Airi tšarterlennuga Jerseyle ilusti ja probleemideta, kuigi hommikul tuli pisut oma tuppa saamist oodata. „Hotell on mugav ja delegatsioon on kõik ühes kohas,“ märkis ta. „Kui nii mõelda, siis ei mäletagi sellist aastat, kus oleks kogu delegatsioon olnud ühes hotellis.“

Juba pühapäeva varahommikul hakkavad aga võistlused. Mati Mäetalu ütles, et eesmärke seavad eelkõige võistlejad ja kui vaadata meie Saarte mängude ajalugu, siis see keskmine medalite arv on 17-18 kandis.

„Oleks ju tore, kui selle täis saaks,“ pakkus ta. „Esimeste medalite järele lähevad hommikul vara poolmaratoni mehed. Suuremad lootused on kindlasti võrkpallis, jalgrattaspordis ja kergejõustikus. Tahaks loota ka üllatusi.“

Jersey pealinna St Helieri keskuses asuvas Howard Davis Parkis toimunud avatseremoonia vastu valitses kohaliku rahva hulgas suur huvi ja kõik üritusele ei pääsenudki.

Osalevate saarte esindused sammusid areenile tähestiku järjekorras, kõige viimasena võõrustajad, kellel ka kõige suurem delegatsioon 280 inimesega. Veel enne sissemarssi algas sportlaste vahel traditsiooniline märkide vahetamine, paljud said kokku varasematest võistlustest tuttavate konkurentidega.

Oma avakõnes ütles Rahvusvahelise Saarte Mängude Assotsiatsiooni esimees Jorgen Pettersson, et võistlused tulevad tihedad ja hea tasemega. „Tähtis on olla võistluses parim, kuid veelgi olulisem on leida endale häid sõpru,“ lausus ta.

Saarte mängude debütant, võrkpallitreener Asko Esna ütles, et esmamulje on väga võimas. „Vägev sissemarss, väga sõbralikud inimesed ja vahva atmosfäär,“ kiitis ta mängude õhkkonda.

„Inimesed tulevad ja räägivad juttu, kõik on väga vahva. Mul on hea meel, et ilm on hea ja ei saja nagu Inglismaale kohane. Kõik toimib alates transpordist ja loodame, et platsil läheb samamoodi.“

Tänavused Saarte mängud Jerseyl on 3000 osalejaga ajaloo suurimad.

Print Friendly, PDF & Email