Täna algavad Saarte mängud Jerseyl

Saaremaa 98-liikmeline delegatsioon osaleb täna õhtul koos 23 teiselt saarelt tulnud 3000 osavõtjaga Saarte mängude avatseremoonial Jersey saarel.

Eesti lippu kannab avatseremoonial purjetaja Kristo Õunap ja traditsioonilisel veetseremoonial valab Saaremaalt pärit vee teiste saarte vetega ühte võrkpallur Nette Peit.

Saarlased asusid Kanalisaarte hulka kuuluva Jersey poole teele täna varahommikul Kuressaare lennujaamast väljunud erireisiga. Sihtkohta jõuti Eesti aja järgi kl 8.30.

Saarte mängude peakomitee liige Anu Vares, kes on juba paar päeva Jerseyl olnud, ütles Saarte Häälele, et saar on mängudeks valmis ja teiste saarte esindused saabuvad. Ilm on Jerseyl Eesti mõistes suvine. Nädal aega kestvate mängude ajaks oodatakse õhutemperatuuri üle 20 kraadi, nädala keskel koguni 30 kraadi ligi.

Saaremaa delegatsioon on ootusrikas ja loodab seegi kord naasta medalitega.

Saarlased osalevad üheksal alal: kergejõustik, golf, ujumine, purjetamine, laskmine, jalgrattasõit, korvpall, jalgpall, võrkpall. Võrkpallis on Saaremaa esindatud meeskonna ja naiskonnaga nii ranna- kui ka saalivõrkpallis. Kõrvale jäädakse Jerseyl tennise, lauatennise, sulgpalli, vibulaskmise ja triatloni võistlustest.

Ainsa Saaremaa ajalehena Jerseyle minev Saarte Hääl kajastab mänge juba alates tänasest nii videos, sõnas kui ka pildis. Värsket materjali leiab Saarte Hääle kodulehelt juba täna. Samuti saab tuleval nädalal kuulatada muljeid mängudelt Kadi raadio vahendusel.

Raul Vinni, Alver Kivi

Print Friendly, PDF & Email