Paavo Vara on pööripäevajooksudel osalenud sada korda

VÄSIMATU SPORDIMEES: Suvisel pööripäevajooksul võttis Paavo Vara pärast finišeerimist jooksuvõistluse korraldajalt Tõnu Vaherilt vastu karika, millel märge, et võistleja on osalenud pööripäevajooksudel sada korda. Foto: Allan Mehik

VÄSIMATU SPORDIMEES: Suvisel pööripäevajooksul võttis Paavo Vara pärast finišeerimist jooksuvõistluse korraldajalt Tõnu Vaherilt vastu karika, millel märge, et võistleja on osalenud pööripäevajooksudel sada korda. Foto: Allan Mehik

Jooksuveteran Paavo Vara (79) läks pühapäeval 21. juunil Loode tammikus pööripäevajooksu starti sajandat korda. Esimest korda võistles Vara pööripäevajooksul 1982. aastal.

“See oli ka suvisel pööripäeval. Oma 50-nda jooksu sain kirja täpselt 19 aastat tagasi. Nüüd siis otsustasin joone alla tõmmata. Sada on selline ilus ümmargune arv, mis tähistab minu osavõttu pööripäevajooksudest,” märkis väsimatu jooksumees.

Parimas vormis oli mitmekülgne spordimees 1986. aasta suvejooksul, läbides siis distantsi 18 minuti 34 sekundiga.

Ümber Kuressaare linna jooksudel on Paavo Vara vanima jooksja tiitlit kandnud juba 34 aastat. “Kuigi ma pööripäevajooksudel enam ei osale, pole ma võistlemisest loobunud. Alles neljapäeval startisin orienteerumisvõistlustel. Nüüd on asi lihtsamaks tehtud. 70-aastastel ja vanematel on oma vanuseklass. Varem tuli võistelda noorematega. Siis juhtusin harvem võitma,” rääkis spordimees.

Aastaid juhendas Paavo Vara Mustjala koolis ka maleringi. Kahjuks õpilased Vara sõnul lauamängude vastu enam huvi ei tunne. “Asi pole üksnes meie koolis. Terves maakonnas on õpilased malemängu vastu huvi kaotanud,” nentis staažikas ringijuht.

Millal Paavo Vara taas jooksuvõistlustel näha saab, seda ei osanud ta täpselt öelda. “Maratoni ma enam jooksma ei lähe ja pööripäevajookse ka mitte, aga kui vorm ja tervis lubavad, siis mõnel võistlusel mind ikka näha saab,” lubas Vara.

Print Friendly, PDF & Email