SÜG soetas 12 kitarri

Ka Saaremaa ühisgümnaasiumis hakatakse järgmisel õppeaastal muusikatundides õpetama kitarrimängu, Kuressaare gümnaasiumis on esimesed katsetused selles vallas juba tehtud.

SÜGi muusikaõpetaja Mari Ausmees ütles Saarte Häälele, et kitarrimängu õpetamine on 7. ja 8. klasside õppekavades täiesti sees. Kuna aga koolide majanduslikud võimalused on erinevad, ei saa koole selleks sundida.

„Mõte on selles, et lapsi rohkem suunata loovuse ja pillimängu poole,“ selgitas Ausmees. Eraldi ringi plaanis avada ei ole, kuna Kuressaare muusikakoolis on kitarri õppimise võimalus juba olemas. Muusikatundides õpetavad kitarrimängu muusikaõpetajad ise. Ausmees oskab kitarri mängida, kuid ta selgitas, et õpetajatel on võimalik seda õppida ka koos lastega: „Me teame muusikast natuke rohkem ja see tuleb kiiremini kätte.“ Ausmees arvas, et järgmisel õppeaastal võetakse kitarrid kätte ka gümnaasiumiosas, et natuke laulusaadet õppida.

KG muusikaõpetaja Helle Rand rääkis, et neil õnnestus 13 kitarri saada õppeaasta keskel. Kitarrimängu õpetas ta kaheksandale klassile ühe veerandi jooksul, Kristo Käo koostatud õppematerjali põhjal. Lisaks osales ta ka vastaval muusikaõpetajatele mõeldud koolitusel.

Ranna sõnul meeldis õpilastele kitarrimänguõpe kindlasti rohkem kui muusikaõpetuse teoreetiline osa. Väikese miinusena tõi ta aga välja, et kitarre jagub hetkel vaid poolele klassile, mistõttu tuleb teisele poolele samal ajal muud tegevust leida. Rand sõnas, et tal oli klassis ka neid, kes juba natuke valdasid kitarrimängu. „Nemad olid abiks õpetamisel,“ lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email