Soolakambri praehinnad ülesoolatud ei ole (7)

UUS KOHVIK: Reinis Saar loodab, et Soolakambrit kord külastanud klient tuleb siia ikka ja jälle.  Foto: Tambet Allik

UUS KOHVIK: Reinis Saar loodab, et Soolakambrit kord külastanud klient tuleb siia ikka ja jälle.
Foto: Tambet Allik

Kauba tänaval on uksed avanud uus hubane söögikoht Soolakamber, mis lisaks päevapraele plaanib edaspidi pakkuda ka õhtupraadi.

Soolakambri üks omanikest Reinis Saar ütles Saarte Häälele, et uus söögikoht püüab ligi meelitada nii turiste kui ka kohalikke. “Pakume lihtsat hea kvaliteediga sööki ja kuigi nimeks on Soolakamber, siis hind soolane ei ole,» märkis Saar. Näiteks õhtuprae eest plaanitakse küsida ca viis eurot.

Lisaks söögile ja joogile pakub Soolakamber ka omamoodi tasuta spaateenust. Nimelt tuleneb söögikoha nimi ruumide kunagisest funktsioonist. 19. sajandi teisel poolel oli seal tõepoolest soolaladu. Seinad ajavad Saare sõnul aga seni veidi soola välja. Paljudest söögikohtadest eristab Soolakambrit veel see, et köök asub neil hoopis teisel korrusel.

Alla jõuavad tellitud road spetsiaalselt selleks otstarbeks rajatud liftiga, mille projekteeris kohalik mees, kes paraku oma nime avaldada ei soovinud.

Istekohti on Soolakambris peaaegu 70 inimesele, neist suurem osa väliterrassil. Reinis Saare sõnul on seal võimalik pidada ka sünnipäevapidusid ja peiesid. Uksed kavatsevad Soolakambri omanikud lahti hoida aastaringselt.

Söögikoht avatakse pidulikult täna õhtul kell seitse, plaate keerutab diskor Urmas Rämmal.

Tulevikus on plaanis pakkuda ka elavat muusikat. Kuna hoovis ruumi jagub, ei välistanud Saar ka tantsuõhtute korraldamist.

Print Friendly, PDF & Email