Repliik: Miks ma vihkan jaanipäeva? (1)

Võib-olla sellepärast, et ma elan Saaremaal. Ja siia tuleb jaanipäeva aegu kokku väga palju rahvast, kellest teatud osa on ALATI täielikud idioodid.

Seekord olin mina üks ümberkaudsetest elanikest, kes kutsus politsei Lääne-Saare vallas Mändjala külas Järveääre tee ääres jaanipäeva tähistanud seltskonnale. Miks? Sest seal pidutsenud noored ülbed nolgid (nii noormehed kui ka neiud) kujutasid ette, et nemad võivad teha kõike, mida soovivad. Kaasa arvatud kihutada äsja korda tehtud Ohaka teel. Sest on ju nii äge tagaveolise “bemmiga” kihutada lahtise killustiku ja kruusaga teel!

Kannatasin, mis ma kannatasin ja kui ühel hetkel suutis mu 2-aastane poeg lõpuks uinuda, sain magamistoast välja tulla, et uurida, mis toimub. Mida ma näen – mingi taevakarva “vanem olend” (1978. aasta “mosse” sedaan) seisab tee peal ning lihtsalt annab gaasi ja annab gaasi ja annab gaasi. Kutsusin kaaslase abiväeks ning läksime uurima, mis toimub.

Mis siis toimus, oli see, et tume “bemm” oli teelt välja võssa sõitnud ning vana (küll korda tehtud) taevakarva “olend” hakkas seda välja tõmbama. Seltskond, nähes, et neile läheneme, ajas oma oksad veel rohkem laiali. Kogu ülbus lihtsalt ei mahtunud nende sisse enam ära. Kuuldes aga, kui hüüdsin kaaslasele, et kas ta numbrit näeb, hakkas kogu seltskonnal äkki väga kiire ja kuulda oli ainult hüüdu “Autosse!”.

Loodan, et teie seltskond ei saanud tõsiselt viga teelt välja sõites. Sest te teate ka ise, et te ei sõitnud sinna võssa mitte 5 km/h nagu autokooli lõppkoolitusel osaledes tunda saab – juba seegi raputab turvavööga reisijat märgatavalt. Kas teil üldse turvavöödki peal olid?

Loodan ka, et õppisite sellest midagi. Kui tahate rallida, osalege rahvarallidel või minge Laitse RallyParki.

Ja kui ma teen praegu mandriinimestele liiga ja selgub, et kõnealune seltskond olid hoopis kohalikud, siis ma tõesti vabandan mittekohalike ees. Kainet mõistust ja kainet juhti autorooli!

Maarja Kullama

Print Friendly, PDF & Email