Parimad õppurid sõidavad presidendi vastuvõtule (7)

Parimate koolilõpetajate auks korraldatavale vabariigi presidendi vastuvõtule on kutsutud Saare maakonna gümnaasiumide 11 kuldmedalisti ja kaks TTÜ Kuressaare kolledži kiitusega lõpetanut.

1. juulil Tallinnas Kadrioru roosiaias peetavale vastuvõtule on oodatud Saaremaa ühisgümnaasiumi värsked vilistlased Maria Aarnis, Kai Ellik, Õnnela Luhila, Maria Toomsalu, Hanna Tuus, Eva Maria Veitmaa ja Agnes Äkke. Kuressaare gümnaasiumi esindavad kutsutute nimekirjas Kairi Ansper ja Meelika Seppel, Orissaare gümnaasiumist aga vennad Aleksander ja Johannes Muru.

Hanna Tuusi sõnul on tore, et edukalt lõpetanuid niimoodi tunnustatakse. Ka ta ise plaanib kindlasti vastuvõtule minna.

“Kuldmedalit ma endale eesmärgiks ei seadnud ja erilist vaeva selle nimel nägema ei pidanud, see tuli loomulikult,” ütles Tuus. Kuna teda köidavad matemaatika ja äri, kavatseb ta oma edasised õpingud siduda nende valdkondadega. “Kus ja mida õppida, pole veel päris sajaprotsendiliselt kindel,” tunnistas ta.

TTÜ Kuressaare kolledžist on tunnustusüritusele oodatud väikeettevõtluse ala cum laude lõpetanud õde ja vend Tuuli ja Taavi Pupart.

Tuuli Puparti sõnul ta spetsiaalselt selle nimel, et kolledžit kiitusega lõpetada, ei pingutanud. “Läksin kooli sellise mõttega, et kui õpin oma raha eest, siis tahan vastu saada nii palju kui võimalik,” rääkis Pupart. “Pole ju mõtet minna kõrgkooli lihtsalt lulli lööma ja end kuidagi läbi lohistada.” Tuuli Puparti arvates oli kõrgkoolidiplomiga kaasnenud kiitus lihtsalt boonus. “Järelikult tuli õppimine siis nii hästi välja,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email