Kuidas talitada jonnaka lapsega

Valitsus on haldusreformi tõsiselt käsile võtnud. Eelmist haldusreformikatset vedanud IRL kasutas tööriistadena peamiselt joonlauda, sirklit ja malli. Või tahtis kasutada. Väga kaugele ei jõutud. Nüüd haldusreformi eestvedajaks hakanud Reformierakond on abiks võtnud pigem arvelaua ja suured kommikotid.

Avalik saladus on, et vabatahtlikult ei taha eriti keegi ühineda. Muidu oleks ju ammu ühinetud. Kuigi räägitakse, et tahetakse. Samas istutakse ühise laua taga, mõnelgi mehel tegelikult rusikas käsi taskus tõmblemas. Uute reeglitega on asjad lihtsamad. Kui sul on valida, kas ühineda või lasta ennast liita, polegi vist väga pikalt kaalumist. Vähemalt ühine siht peaks nüüd kõigil silme ees olema ja rusikas kätt pole enam mõtet taskus hoida.

Öeldakse, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Vahel ongi vaja, et keegi jonnaka lapse eest ära otsustaks, mida ta tahab ja tegema peab. Vahel aitab jonni vastu ka präänik.

Print Friendly, PDF & Email