Jaanid kulgesid sadamates suurema ootamiseta

Jaaniaja parvlaevaliiklus toimis tänu läbi aegade suurimale võimsusele sujuvalt ja pikemate ooteaegadeta.

Väinemere Liinide juhataja Urmas Treiel ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et suurim väljakutse oli nende jaoks Virtsu–Kuivastu liinil kolme parvlaeva täitmine ja seda olukorras, kus üks laev oli meeskonna jaoks uus.

“Uue laeva tundmaõppimine võtab kaua aega ja mõne päevaga hakata põhigraafikut sõitma oli meeste poolt suur samm,” kiitis Treiel laevameeskonda, rõhutades, et tublit tööd tegid tegelikult kõik kuni kaldameeskonnani välja, sest kohati olid väljumiste vahed vaid 15 minutit ja vabadel hetkedel tšekiti nii palju autosid sisse kui vähegi võimalik.

Ootealadena kasutati Treieli sõnul kõiki vabu teid ja ka Kuivastu aida tagust platsi, mis tekitas mõnes reisijas küll omajagu ärevust, kuid laeva laadimisel läks roheline tuli põlema kõikidele ja kõik sõitsid otse peale ka sealt aida tagant.

Urmas Treiel märkis, et perioodil 18.–23. juuni Saaremaale tulekul ooteaega sisuliselt ei olnudki, samuti möödus kolmapäevane päev Kuivastu sadamas ladusalt. “Vaid õhtul läks ooteaeg tunni peale, päris Pädaste ristini järjekord ei ulatunud, kuid (Kuivastu) kõrtsist läks mööda küll,” möönis Treiel ja tänas ühtlasi kõiki e-pileti ostjaid, kes aitasid sellega kaasa järjekordade hajutamisele.

“Reisijad on üha teadlikumad – palju ostetakse ette e-pileteid, sadamas ollakse õigeaegselt, vähemalt 20 minutit enne oma reisi väljumist, kohal ning reisiaegu hajutatakse päevade ja kellaaegade lõikes väga läbinägelikult. Kummalgi liinil jagunesid sõidukid reedest esmaspäevani päevade vahel peaaegu võrdselt,” rääkis Treiel laevakompanii pressiteate vahendusel.

Teekonna mandrilt Saaremaale võttis viie päeva jooksul, 19.–23. juunil ette 9661 sõidukit 27 654 reisijaga. Võrreldes sama ajavahemikuga mullu ja tunamullu, jäid tänavused arvud siiski alla. Näiteks 2014. aasta jaaniajaga võrreldes sõitis mandrilt Kuivastusse tänavu sõidukeid 12% vähem ja reisijaid 14% vähem.

“Oma roll oli siin ka meedias võimendatud sõnumitel, et saared on jaaniajal lukus ning ei tasu minna. Nii see muidugi polnud. Kuigi liinil oli nõudluselt TOP 3 aasta, suutsime toime tulla järjekordadeta ja oleksime suutnud üle viia veel oluliselt rohkemgi reisijaid. Saime siit kindlustunde, et Ionas aitab meid eesootaval suvel veel väga palju,” märkis Treiel.

Jaaniaja saartelt mandrile naasmise kokkuvõtted saab Väinamere Liinide teatel teha uue nädala alguses, kui kõik jaanilised on saartelt tagasi toimetatud.

Print Friendly, PDF & Email