GALERII: Saaremaa päästemeeskond on Eestis paremuselt teine

 

Fotod: Margus Lindmäe

Fotod: Margus Lindmäe

Rakvere Põhjakeskuse parkimisalal selgitati läinud reedel välja Pritsumees2015, parimaks Eesti päästjaks on Pärnu päästekomando päästja Rauno Talisoo. Meeskondlikus arvestuses oli parim Tõrva päästekomando võistkond. Saarlased tulid võistkondlikus arvestuses teisele kohale.

Meeskondlikus arvestuses võidutses Tõrva päästekomando (Alor Kasepõld, Kristjan Mikk, Timo laks), järgnesid Kuressaare (Tom Torn, Meigo Kaare, Janek Reinaru) ja Rakvere (Mario Kütt, Alar Ubar, Ago Veilberg) päästekomando võistkonnad. Võistlustest võttis osa ka kaks vabatahtlikku päästjat, Mihkel Luht Rõngu vabatahtlikust päästekomandost ja Jüri Ivanov Vana-Vigala vabatahtlikust päästekomandost, ning Leedukate võistkond koosseisus (arvestuses 4. koht): Karolis Gražinis, Deivydas Šeškus, Mindaugas Keršinskas, Aurelijus Šmigelskis.

Individuaalarvestuses võitis Rauno Talisoo koondajaga 7 minutit 8,7 sekundit. Teise koha saavutas Ivar Frantsuzov, kes esindas päästeametit, jäädes võitjast maha vaid 3,1 sekundiga. Alor Kasepõld (Tõrva päästekomando) viis koju kolmanda koha tulemusega 7 minutit 20,5 sekundit.

Peakohtunik Raoul Raidna sõnul läks võistlus igati korda. „Meie päästjate teod viisid taevast vihmapilved minema ja tõid päikese välja,“ sõnas Raoul Raidna.  „Minu kummardus kõikidele võistlejatele ning Tõrva, Kuressaare, Rakvere ja Suure-Jaani päästekomandodele, Te olete tegijad!“

Võistlusel katsuti jõudu neljas harjutuses: voolikuharjutus, elupääste harjutus, torniharjutus ja päästja takistusjooks. Tegemist on rahvusvahelises mõistes võistlusega „Toughest Firefighter A´Live“, mis on väga tunnustatud võistlus välisriikides päästjate seas. Harjutused imiteerivad päästjate igapäevatööd, kus päästjad satuvad silmitsi erinevate väljakutsetega, kus läbi erinevate tegevuste ja füüsilise pingutuse tuleb päästjal päästa inimeste elu ja tervist ning vajadusel päästa oma paariline ja tulla ise välja keerulistest situatsioonidest.

Pritsumehe võistlusel osales 31 võistlejat. Võistlust peeti sel aastal 17. korda.

Print Friendly, PDF & Email