Kas Berliin läheb kaasa Londoni ettepanekuga reformida Euroopa Liitu?

PÜÜAB VÕLUDA: Hiljutise kohtumise ajal Berliinis pani Briti peaminister David Cameron mängu kõik oma võimed, et saavutada Saksamaa kantsleri Angela Merkeli toetus Euroopa Liidu reformimise kavale. Foto: Brunchnews.com

PÜÜAB VÕLUDA: Hiljutise kohtumise ajal Berliinis pani Briti peaminister David Cameron mängu kõik oma võimed, et saavutada Saksamaa kantsleri Angela Merkeli toetus Euroopa Liidu reformimise kavale. Foto: Brunchnews.com

Suurbritannia nõuab Euroopa Liidu kardinaalset reformimist. Ühte tema ettepanekut Saksamaa toetab, teisi aga mitte. Kuid just Berliini ja Londoni üksmeelest sõltub paljuski kogu euroliidu tulevik.

Maikuu lõpupäevil saabus Briti peaminister David Cameron ametlikule visiidile Berliini. Saksamaa pealinn oli viimane peatuspaik, kuhu ta oma seekordse Mandri-Euroopa külaskäigu ajal jõudis. Ta alustas oma turneed Haagist, seejärel käis Pariisis ja Varssavis.

Cameroni ringsõidu eesmärk oli veenda oma vestluskaaslasi Euroopa Liidu reformimise vajalikkuses. Ilma reformideta, vähemalt arvab nii Briti valitsusjuht, on tal raske veenda kuningriigi alamaid hääletama referendumil EL-i jäämise poolt. Kõnealune rahvahääletus peaks aset leidma hiljemalt 2017. aasta lõpus. Suure tõenäosusega toimub see aga juba järgmisel, 2016. aastal.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

 

Print Friendly, PDF & Email