Sotsiaalosakond keeras ukse lukku mõttetöö tegemiseks (35)

Kuressaare linnavalitsus põhjendab sotsiaalosakonna ukse lukustamist väljaspool kindlaks määratud vastuvõtuaegu sellega, et ametnikel on linnakodanike vastuvõtmise kõrval ka muid töökohustusi.

Linnavolikogu liige Helle Kahm esitas neljapäevasel volikogu istungil linnapea Madis Kallasele küsimuse, miks on Kuressaare linnavalitsus võtnud majasiseselt vastu otsuse sotsiaalosakonna uksed väljaspool vastuvõtuaegu lukustada.

“Nädala 40 töötunnist on uksed avatud 18 tundi, neljapäeval-reedel hoopis suletud,” tõdes Kahm. “Olles rääkinud erinevate inimestega, tundub mulle aina enam, et uste sulgemise põhjus on see, et linnakodanik nagu segaks sotsiaalosakonnal töötegemist.”

Kahmile vastanud Madis Kallase sõnul, kes on ise üle aasta sotsiaalosakonnas töötanud, on seal mõttetööd teha teatud hetkedel äärmiselt keeruline. “Kuigi on olemas vastuvõtuajad, soovivad inimesed tulla igal ajal,” tähendas Kallas. “Loomulikult võtsime nad igal ajal ka vastu.”

Kallase kinnitusel võeti ukse lukustamise otsus vastu sotsiaalosakonna töötajate soovil. “Mõnes mõttes on see katseaeg, et näha, kas selline asi töötab,” rääkis Kallas. “Loodame, et see läheb nii ega tekita pahameelt. Kokkulepe on siiski olemas, et kui hakkab tulema negatiivset tagasisidet, et inimesed hakkavad ukse taha jääma ega saa oma teenust, siis me kindlasti avame ukse taas.”

Ka Saarte Häälele on kurdetud, et sotsiaalosakonnas on ranged vastuvõtuajad ja muul ajal on igasugune külastamine keelatud.

“Vastuvõtuajad on asutuste töökorralduses normiks ja loomulik meede kodanike täisväärtuslikuks teenindamiseks,” põhjendas sotsiaalosakonna juhataja Kairit Lindmäe.

Ta lisas, et eelkõige on kindlad ajad vajalikud selleks, et inimesele oleks tagatud aeg, mil temaga tegeletakse.

“Lisaks kodanike teenindamisele on sotsiaalosakonna spetsialistidel arvukalt muid töökohustusi, paljud neist eeldavad ka osakonnast ärakäimist – kodukülastused, koostöökohtumised partneritega, koolitused, komisjonides osalemine,” loetles Lindmäe.

“Vastuvõtuvälistel aegadel sotsiaalosakonda pöördujatele ei saa me tagada, et vajalik spetsialist on kohal ja tal on võimalik pöördujaga tegeleda. Vajadusel saab kohtumise väljaspool vastuvõtuaega ametnikuga enne kokku leppida.”

Print Friendly, PDF & Email